Kraft

12 h
Lagret av 282 brukere
Kraft
Lagret av 282 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg margbein, og okesehaler
  • 3 - 4 l vann
  • 1 stk sitron, eller 1 dl eddik
  • 10 stykker sorte pepperkorn
  • 4 stykker laurbærblad, valgfritt
  • 2 stykker løk, valgfritt
  • 2 stykker gulrot, valgfritt
  • 1 stk sellerirot, valgfritt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg margbein, og okesehaler
  • 3 - 4 l vann
  • 1 stk sitron, eller 1 dl eddik
  • 10 stykker sorte pepperkorn
  • 4 stykker laurbærblad, valgfritt
  • 2 stykker løk, valgfritt
  • 2 stykker gulrot, valgfritt
  • 1 stk sellerirot, valgfritt
Start med å legge kraftbeina og eventuelle grønnsaker og krydder i en stor gryte eller kjele. Tilsett saften fra en sitron eller eddik og kaldt vann. Dette er for å trekke ut maksimalt av næringen. La det stå en time og godgjøre seg før du skrur på. Dette steget er ikke nødvendig, men gir ofte et bedre resultat. Du skal ikke helle av eddik/sitronvannet. Varmen gjør at smaker forsvinner.
Start med å legge kraftbeina og eventuelle grønnsaker og krydder i en stor gryte eller kjele. Tilsett saften fra en sitron eller eddik og kaldt vann. Dette er for å trekke ut maksimalt av næringen. La det stå en time og godgjøre seg før du skrur på. Dette steget er ikke nødvendig, men gir ofte et bedre resultat. Du skal ikke helle av eddik/sitronvannet. Varmen gjør at smaker forsvinner.
Skru på plata på medium varme. Det er viktig at kraften aldri koker, så uttrykket “kraftkoking” er egentlig litt misvisende. Når kraften er så varm at den begynner å boble skrur du ned på aller laveste temperatur. Kanskje må gryten stå halvveis på platen for å ikke koke. Det er mye fett i kraft, så det blir veldig varmt selv på laveste temperatur.
I begynnelsen vil kraften skumme litt. Fjern dette skummet for å få en klar og fin kraft. Ha lokk på hele tiden, ellers vil mye av væsken fordampe. Det er bedre å redusere helt til slutt om du ønsker det.
I begynnelsen vil kraften skumme litt. Fjern dette skummet for å få en klar og fin kraft. Ha lokk på hele tiden, ellers vil mye av væsken fordampe. Det er bedre å redusere helt til slutt om du ønsker det.
Kraften bør stå minst et døgn og trekke, og gjerne lenger! Er du ikke komfortabel med å ha plata på om natten er det bare å skru den av for å slå på igjen neste morgen. Kraften holder seg varm. Eventuelt kan du ha gryten i stekeovn på ca 60 grader hele tiden.
Når kraften har trukket lenge nok siler du bort bena og grumset og har den over i egnede beholdere. Det er viktig å kjøle ned kraften så raskt som mulig, så jeg setter beholderne mine i vannbad og gjerne med isbiter før jeg fryser ned mesteparten.
Når kraften har trukket lenge nok siler du bort bena og grumset og har den over i egnede beholdere. Det er viktig å kjøle ned kraften så raskt som mulig, så jeg setter beholderne mine i vannbad og gjerne med isbiter før jeg fryser ned mesteparten.
Kraften blir gjerne geleaktig når den avkjøles. Dette er et bra tegn og betyr at kraften inneholder mye gelatin. Det vil også ligge et fettlag på toppen når kraften er helt avkjølt. Dette kan du enten fjerne og bruke til steking eller beholde i kraften. Dette er smak og behag. God kraftkoking!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å legge kraftbeina og eventuelle grønnsaker og krydder i en stor gryte eller kjele. Tilsett saften fra en sitron eller eddik og kaldt vann. Dette er for å trekke ut maksimalt av næringen. La det stå en time og godgjøre seg før du skrur på. Dette steget er ikke nødvendig, men gir ofte et bedre resultat. Du skal ikke helle av eddik/sitronvannet. Varmen gjør at smaker forsvinner.
Start med å legge kraftbeina og eventuelle grønnsaker og krydder i en stor gryte eller kjele. Tilsett saften fra en sitron eller eddik og kaldt vann. Dette er for å trekke ut maksimalt av næringen. La det stå en time og godgjøre seg før du skrur på. Dette steget er ikke nødvendig, men gir ofte et bedre resultat. Du skal ikke helle av eddik/sitronvannet. Varmen gjør at smaker forsvinner.
Skru på plata på medium varme. Det er viktig at kraften aldri koker, så uttrykket “kraftkoking” er egentlig litt misvisende. Når kraften er så varm at den begynner å boble skrur du ned på aller laveste temperatur. Kanskje må gryten stå halvveis på platen for å ikke koke. Det er mye fett i kraft, så det blir veldig varmt selv på laveste temperatur.
I begynnelsen vil kraften skumme litt. Fjern dette skummet for å få en klar og fin kraft. Ha lokk på hele tiden, ellers vil mye av væsken fordampe. Det er bedre å redusere helt til slutt om du ønsker det.
I begynnelsen vil kraften skumme litt. Fjern dette skummet for å få en klar og fin kraft. Ha lokk på hele tiden, ellers vil mye av væsken fordampe. Det er bedre å redusere helt til slutt om du ønsker det.
Kraften bør stå minst et døgn og trekke, og gjerne lenger! Er du ikke komfortabel med å ha plata på om natten er det bare å skru den av for å slå på igjen neste morgen. Kraften holder seg varm. Eventuelt kan du ha gryten i stekeovn på ca 60 grader hele tiden.
Når kraften har trukket lenge nok siler du bort bena og grumset og har den over i egnede beholdere. Det er viktig å kjøle ned kraften så raskt som mulig, så jeg setter beholderne mine i vannbad og gjerne med isbiter før jeg fryser ned mesteparten.
Når kraften har trukket lenge nok siler du bort bena og grumset og har den over i egnede beholdere. Det er viktig å kjøle ned kraften så raskt som mulig, så jeg setter beholderne mine i vannbad og gjerne med isbiter før jeg fryser ned mesteparten.
Kraften blir gjerne geleaktig når den avkjøles. Dette er et bra tegn og betyr at kraften inneholder mye gelatin. Det vil også ligge et fettlag på toppen når kraften er helt avkjølt. Dette kan du enten fjerne og bruke til steking eller beholde i kraften. Dette er smak og behag. God kraftkoking!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?