Spicy thaisalat med kjøttboller og nudler

45 min
Lagret av 603 brukere
Spicy thaisalat med kjøttboller og nudler
Lagret av 603 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker sitrongress
  • 1 ts ingefær
  • 1 ss curry paste
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss basilikum
  • 200 g eggnudler
  • 3 stilk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker sitrongress
  • 1 ts ingefær
  • 1 ss curry paste
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss basilikum
  • 200 g eggnudler
  • 3 stilk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Form små kjøttboller,  ca. en teskje som rulles i håndflatene.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Form små kjøttboller,  ca. en teskje som rulles i håndflatene.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?