Kalvestek i ovn med grønnsaker

3 h
Lagret av 202 brukere
Kalvestek i ovn med grønnsaker
Lagret av 202 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg kalvekjøtt, bryst
  • 2 - 3 ss hvetemel
  • 2 stk løk
  • 2 - 4 stykker gulrøtter
  • 2 - 4 stykker pastinakk
  • 1 l kraft, god og brun
  • 2 kvast timian, frisk
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 skive(r) sitron
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til bruning

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg kalvekjøtt, bryst
  • 2 - 3 ss hvetemel
  • 2 stk løk
  • 2 - 4 stykker gulrøtter
  • 2 - 4 stykker pastinakk
  • 1 l kraft, god og brun
  • 2 kvast timian, frisk
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 skive(r) sitron
  • salt
  • pepper, kvernet
  • smør, til bruning
Rens og skjær løken i kløfter og gulrøtter og pastinakk i grove biter.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Smelt en god klatt smør i en varm jerngryte og brun kjøttet på alle sider (har kjøttet en fettside lar du fettsiden først ligge ned i gryten, snu kjøttet når fettet har fått skikkelig farge). Dryss over melet og tilsett løk, gulrot, pastinakk og hvitløk. Hell i kraft til det så vidt dekker kjøttet. Legg i timian, laurbær og sitron. La det hele få et oppkok og legg på tett lokk.
Sett hele gryta inn i ovnen ved 150 grader og la det stå i ca 2 ½ time, eller til kjøttet er helt mørt. Du kan gjerne senke temperaturen på ovnen og la kjøttet stå lenger, det er bare fint. Hvis ønskelig kan du løfte opp kjøttet og grønnsakene for så å koke inn sausen, justerer smaken med salt og pepper og eventuelt jevne den med litt mel/maisenna, eller piske inn et par spiseskjeer kaldt smør.
Skjær kjøttet i skiver før servering og server med grønnsakene fra gryten og den gode sjyen/sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær løken i kløfter og gulrøtter og pastinakk i grove biter.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Smelt en god klatt smør i en varm jerngryte og brun kjøttet på alle sider (har kjøttet en fettside lar du fettsiden først ligge ned i gryten, snu kjøttet når fettet har fått skikkelig farge). Dryss over melet og tilsett løk, gulrot, pastinakk og hvitløk. Hell i kraft til det så vidt dekker kjøttet. Legg i timian, laurbær og sitron. La det hele få et oppkok og legg på tett lokk.
Sett hele gryta inn i ovnen ved 150 grader og la det stå i ca 2 ½ time, eller til kjøttet er helt mørt. Du kan gjerne senke temperaturen på ovnen og la kjøttet stå lenger, det er bare fint. Hvis ønskelig kan du løfte opp kjøttet og grønnsakene for så å koke inn sausen, justerer smaken med salt og pepper og eventuelt jevne den med litt mel/maisenna, eller piske inn et par spiseskjeer kaldt smør.
Skjær kjøttet i skiver før servering og server med grønnsakene fra gryten og den gode sjyen/sausen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?