Kalvestek i ovn med grønnsaker
I 1814 serverte tjenerskapet 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann.
Typiske retter var: kjøttsuppe, kalvesteik, brødpudding, syltet laks, egg og sild servert på rugbrød, flatbrød med mysost eller pultost, oksekarbonade, kjøttsaus, syltede rotgrønnsaker, postei av svin og lever, oksepaté og sitron-terte.
Denne hovedretten er en del av menyen Lise Finckenhagen gjenskapte på gammel vis og lagde nettopp på Eidsvoll-kjøkkenet.
I 1814 serverte tjenerskapet 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann.
Typiske retter var: kjøttsuppe, kalvesteik, brødpudding, syltet laks, egg og sild servert på rugbrød, flatbrød med mysost eller pultost, oksekarbonade, kjøttsaus, syltede rotgrønnsaker, postei av svin og lever, oksepaté og sitron-terte.
Denne hovedretten er en del av menyen Lise Finckenhagen gjenskapte på gammel vis og lagde nettopp på Eidsvoll-kjøkkenet.
Ingredienser
- 1.5 kg kalvekjøtt, bryst
- 2 - 3 ss hvetemel
- 2 stk løk
- 2 - 4 stykker gulrøtter
- 2 - 4 stykker pastinakk
- 1 l kraft, god og brun
- 2 kvast timian, frisk
- 2 stk laurbærblad
- 2 skive(r) sitron
- salt
- pepper, kvernet
- smør, til bruning
Slik gjør du:
- 1.5 kg kalvekjøtt, bryst
- 2 - 3 ss hvetemel
- 2 stk løk
- 2 - 4 stykker gulrøtter
- 2 - 4 stykker pastinakk
- 1 l kraft, god og brun
- 2 kvast timian, frisk
- 2 stk laurbærblad
- 2 skive(r) sitron
- salt
- pepper, kvernet
- smør, til bruning
