Til hovedinnhold
rask

Julepanne med sosisser, epler og rosenkål

25 min

Sosisser passer til mer enn bare ribbe: Hva med å prøve denne deilige julepannen med sosisser, epler og rosenkål? De små julepølsene stekes med blant annet rødkål, før den serveres med brun saus. Perfekt for deg som ikke får nok av sosisser på julaften. Du kan eventuelt bytte ut sosissene med medisterkaker.

Lagret av 545 brukere
En sort panne med poteter, rosenkål, rødkål, sosisser, epler og tyttebær. En skål med brun saus står til venstra for pannen.
Foto: Silje Sandberg

Sosisser passer til mer enn bare ribbe: Hva med å prøve denne deilige julepannen med sosisser, epler og rosenkål? De små julepølsene stekes med blant annet rødkål, før den serveres med brun saus. Perfekt for deg som ikke får nok av sosisser på julaften. Du kan eventuelt bytte ut sosissene med medisterkaker.

Lagret av 545 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g sosisser
  • 8 - 10 stk poteter, kokte, delt i grove biter
  • 50 g smør
  • 400 g rosenkål
  • 1 pose rødkål
  • 2 stk eple, norske, i biter
  • 1 tyttebærsyltetøy
  • 1 bladpersille
  • 1 salt
  • 1 pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g sosisser
  • 8 - 10 stk poteter, kokte, delt i grove biter
  • 50 g smør
  • 400 g rosenkål
  • 1 pose rødkål
  • 2 stk eple, norske, i biter
  • 1 tyttebærsyltetøy
  • 1 bladpersille
  • 1 salt
  • 1 pepper
Finn frem en stekepanne som tåler stekeovn og forvarm stekeovnen til 200 grader. Du kan også bruke ildfast form om du ikke har en ovnssikker panne.
Smelt smør i stekepanna og ha i rosenkål og sosisser. Krydre med salt og pepper. Stek på middels høy varme til de har fått litt stekeskorpe.
Tilsett så poteter, epler og rødkål og stek i ovnen i 10-15 minutter til alt er gjennomvarmt og rosenkålen er ferdig stekt.
Fordel litt tyttebærsyltetøy rundt i formen og dryss over finhakket bladpersille. Server gjerne med brun saus. God middag
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en stekepanne som tåler stekeovn og forvarm stekeovnen til 200 grader. Du kan også bruke ildfast form om du ikke har en ovnssikker panne.
Smelt smør i stekepanna og ha i rosenkål og sosisser. Krydre med salt og pepper. Stek på middels høy varme til de har fått litt stekeskorpe.
Tilsett så poteter, epler og rødkål og stek i ovnen i 10-15 minutter til alt er gjennomvarmt og rosenkålen er ferdig stekt.
Fordel litt tyttebærsyltetøy rundt i formen og dryss over finhakket bladpersille. Server gjerne med brun saus. God middag
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?