Brownie med cookie dough

1 h
Lagret av 657 brukere
Brownie med cookie dough
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 657 brukere

Ingredienser

1
stk

Cookie dough-fyll

  • 140 g smør
  • 50 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel

Brownie

  • 230 g smør
  • 230 g mørk kokesjokolade
  • 150 g bakekakao
  • 2 ss espresso, eller sterk kaffe
  • 400 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 6 stk egg
  • 130 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Cookie dough-fyll

  • 140 g smør
  • 50 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel

Brownie

  • 230 g smør
  • 230 g mørk kokesjokolade
  • 150 g bakekakao
  • 2 ss espresso, eller sterk kaffe
  • 400 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 6 stk egg
  • 130 g hvetemel

Cookie dough

Pisk smør, brunt sukker og sukker godt sammen. Du trenger ikke piske det helt hvitt, men jo lengre du pisker jo finere blir røren. Dette gjør vi for å unngå at sukkerkornene skal knase når du spiser.
Etter du har gjort det pisker du inn egget. Vend inn melet, bakepulveret og den hakkede sjokoladen og la den stå på kjøkkenbenken imens du lager brownierøren.

Brownies

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret i en liten kjele til det begynner å boble . Bland sjokoladen, 100 g av kakaopulveret og kaffen i en annen bolle. Hell over smøret og la det stå ett par minutter før du begynner å røre i det. Rør til du har en blank, klumpfri røre med sjokolade.
I en annen bolle blander du sukker, brunt sukker, vaniljesukker og salt. Deretter pisker du i ett og ett egg av gangen. Nå skal piske denne på medium styrke i cirka 8-10 minutter til det blir en luftig eggedosis. Dette er viktig å ikke forhaste, for det er dette som gir perfekt resultat hver gang!
Når du har gjort dette kan du begynne å tilsette sjokoladeblandingen i en tynn stråle oppi eggedosisen mens du pisker. Når alt er blandet godt sammen sikter du inn hvetemelet og de resterende 50 g kakaopulver, før du vender det inn i deigen til en jevn røre. Nå skal du ikke bruke kjøkkenmaskin eller miksmaster, da dette slår ut alle de fine luftboblene du har opparbeidet i eggedosisen.
Fordel brownien i langpanna, og lag små kuler med cookie dough som du fordeler jevnt rundt på toppen av brownierøren. Jeg trykker så cookie dough klumpene litt ned i røren slik at det smelter i hverandre når det stekes.
Stek kaken på 180 g i 35-40 minutter. La den avkjøles, gjerne til neste dag.
woman cooking

Bon appetit!

Cookie dough

Pisk smør, brunt sukker og sukker godt sammen. Du trenger ikke piske det helt hvitt, men jo lengre du pisker jo finere blir røren. Dette gjør vi for å unngå at sukkerkornene skal knase når du spiser.
Etter du har gjort det pisker du inn egget. Vend inn melet, bakepulveret og den hakkede sjokoladen og la den stå på kjøkkenbenken imens du lager brownierøren.

Brownies

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smøret i en liten kjele til det begynner å boble . Bland sjokoladen, 100 g av kakaopulveret og kaffen i en annen bolle. Hell over smøret og la det stå ett par minutter før du begynner å røre i det. Rør til du har en blank, klumpfri røre med sjokolade.
I en annen bolle blander du sukker, brunt sukker, vaniljesukker og salt. Deretter pisker du i ett og ett egg av gangen. Nå skal piske denne på medium styrke i cirka 8-10 minutter til det blir en luftig eggedosis. Dette er viktig å ikke forhaste, for det er dette som gir perfekt resultat hver gang!
Når du har gjort dette kan du begynne å tilsette sjokoladeblandingen i en tynn stråle oppi eggedosisen mens du pisker. Når alt er blandet godt sammen sikter du inn hvetemelet og de resterende 50 g kakaopulver, før du vender det inn i deigen til en jevn røre. Nå skal du ikke bruke kjøkkenmaskin eller miksmaster, da dette slår ut alle de fine luftboblene du har opparbeidet i eggedosisen.
Fordel brownien i langpanna, og lag små kuler med cookie dough som du fordeler jevnt rundt på toppen av brownierøren. Jeg trykker så cookie dough klumpene litt ned i røren slik at det smelter i hverandre når det stekes.
Stek kaken på 180 g i 35-40 minutter. La den avkjøles, gjerne til neste dag.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?