Sjokoladekake med miso og tykk karamellsaus
Lag sjokoladekake med miso og tykk karamellsaus!
Miso har vært trendy lenge, og nå har den japanske smakstilsetningen funnet veien inn på kakebordet. Sammen med mørk sjokolade og søt karamell, gir den både fylde og det lille saltet vi gjerne tilsetter for å fremheve og balansere de andre smakene.
Her er det brukt hvit miso, som har en forholdsvis mild karakter. Det tilfører en delikat smak av umami til kaken – uten å ta fullstendig overhånd. Blir dette i overkant uvant, kan du byttet ut miso med kaffe og glede deg over kombinasjonen sjokolade, mer sjokolade, peanøtter og salt karamell. Hvis du baker kaken uten miso, erstatter du vann og miso med 1,5 dl kaffe og tilsetter en klype salt i røren.
Sjokoladekremen kan med fordel forberedes dagen før, og kakebunnene holder seg også godt hvis de pakkes inn i plastfilm.
Til denne kaken trenger du to runde kakeformer, 20 cm i diameter.
Lag sjokoladekake med miso og tykk karamellsaus!
Miso har vært trendy lenge, og nå har den japanske smakstilsetningen funnet veien inn på kakebordet. Sammen med mørk sjokolade og søt karamell, gir den både fylde og det lille saltet vi gjerne tilsetter for å fremheve og balansere de andre smakene.
Her er det brukt hvit miso, som har en forholdsvis mild karakter. Det tilfører en delikat smak av umami til kaken – uten å ta fullstendig overhånd. Blir dette i overkant uvant, kan du byttet ut miso med kaffe og glede deg over kombinasjonen sjokolade, mer sjokolade, peanøtter og salt karamell. Hvis du baker kaken uten miso, erstatter du vann og miso med 1,5 dl kaffe og tilsetter en klype salt i røren.
Sjokoladekremen kan med fordel forberedes dagen før, og kakebunnene holder seg også godt hvis de pakkes inn i plastfilm.
Til denne kaken trenger du to runde kakeformer, 20 cm i diameter.
Ingredienser
Sjokoladebunner
- 2 stykker egg, store
- 2 dl kefir
- 1.25 dl solsikkeolje
- 300 g sukker
- 200 g hvetemel
- 40 g kakao
- 2 ts bakepulver
- 1.5 dl vann, varmt
- 2 ss miso-paste, hvit, søt
- 100 g mørk sjokolade
Sjokoladekrem
- 200 g mørk sjokolade, evt. 50/50 mørk og lys
- 1.5 plate(r) gelatin
- 4 dl fløte
Karamellsaus og topping
- 2 dl sukker
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- 1 klype flaksalt
- 1 dl peanøtter, hakkede og ristede
- Røde syreblader, til pynt
Slik gjør du:
Sjokoladebunner
- 2 stykker egg, store
- 2 dl kefir
- 1.25 dl solsikkeolje
- 300 g sukker
- 200 g hvetemel
- 40 g kakao
- 2 ts bakepulver
- 1.5 dl vann, varmt
- 2 ss miso-paste, hvit, søt
- 100 g mørk sjokolade
Sjokoladekrem
- 200 g mørk sjokolade, evt. 50/50 mørk og lys
- 1.5 plate(r) gelatin
- 4 dl fløte
Karamellsaus og topping
- 2 dl sukker
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- 1 klype flaksalt
- 1 dl peanøtter, hakkede og ristede
- Røde syreblader, til pynt
