Formkake med mørk sjokolade

1 h 30 min
Lagret av 1160 brukere
Formkake med mørk sjokolade
Lagret av 1160 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 225 g smør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 4 stykker egg, mellomstore/store
  • 125 g mel
  • 55 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 0.8 dl melk, eller rømme
  • 1.5 ts pulverkaffe, /espressopulver
  • 50 g sjokolade, hakket

Trøffelglasur

  • 150 g mørk sjokolade
  • 1.3 dl fløte
  • 2 ts sirup, eller glykose
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 225 g smør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 4 stykker egg, mellomstore/store
  • 125 g mel
  • 55 g kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts salt
  • 0.8 dl melk, eller rømme
  • 1.5 ts pulverkaffe, /espressopulver
  • 50 g sjokolade, hakket

Trøffelglasur

  • 150 g mørk sjokolade
  • 1.3 dl fløte
  • 2 ts sirup, eller glykose
  • 1 ss smør
Varm ovnen til 170 grader. Kle en brødform med bakepapir i bunnen og smør kantene med olje eller smør.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter.
Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i, slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt. Rør ut kaffen i melken. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melken.
Bland til slutt inn hakket sjokolade og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 1 time. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en passende bolle.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en passende bolle.
Bland fløte, sirup og smør i en liten kasserolle og gi det et oppkok. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå et par minutter.
Bruk en slikkepott og rør godt fra midten av sjokoladeblandingen. Rør til glasuren blir helt gatt, blank og elastisk.
Bre glasuren over kaken før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle en brødform med bakepapir i bunnen og smør kantene med olje eller smør.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter.
Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i, slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt. Rør ut kaffen i melken. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melken.
Bland til slutt inn hakket sjokolade og hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 1 time. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en passende bolle.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha den over i en passende bolle.
Bland fløte, sirup og smør i en liten kasserolle og gi det et oppkok. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå et par minutter.
Bruk en slikkepott og rør godt fra midten av sjokoladeblandingen. Rør til glasuren blir helt gatt, blank og elastisk.
Bre glasuren over kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?