Baileys-brownies
Baileys-brownies er himmelsk gode, bløte brownies med kraftig sjokoladesmak, som dekkes med et tykt lag glasur laget av melkesjokolade og Baileys. Likørsmaken er mild, men merkes akkurat nok til å gjøre kaken usedvanlig god.
Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren, for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.
Oppskriften passer til liten langpanne, og dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Browniesbitene kan også gjerne fryses.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Baileys-brownies er himmelsk gode, bløte brownies med kraftig sjokoladesmak, som dekkes med et tykt lag glasur laget av melkesjokolade og Baileys. Likørsmaken er mild, men merkes akkurat nok til å gjøre kaken usedvanlig god.
Det er viktig at du bruker søtet, kondensert melk i glasuren, for at glasuren skal stivne og få den rette smaken. Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og 2 dl tilsvarer i underkant av en slik boks.
Oppskriften passer til liten langpanne, og dette er en mektig kake, så ikke lage kakestykkene for store. Kaken bør stå i kjøleskapet over natten før servering. Browniesbitene kan også gjerne fryses.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
Brownies
- 350 g kokesjokolade
- 225 g smør
- 25 g kakaopulver
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 175 g hvetemel
Sjokoladeglasur med Baileys
- 2 dl kondensert melk, søt
- 600 g melkesjokolade
- 1 dl Baileys
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0.5 ts maldonsalt
Slik gjør du:
Brownies
- 350 g kokesjokolade
- 225 g smør
- 25 g kakaopulver
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 175 g hvetemel
Sjokoladeglasur med Baileys
- 2 dl kondensert melk, søt
- 600 g melkesjokolade
- 1 dl Baileys
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 0.5 ts maldonsalt
