Til hovedinnhold

Det søte livs melkesjokolade-brownie

45 min
9 varer
858
Det søte livs melkesjokolade-brownie
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs melkesjokolade-brownie er kaken for alle dere som elsker smaken av mild og lys melkesjokolade. Oppskriften er en klassisk oppskrift på brownies, men i stedet for mørk sjokolade, brukes det her både smeltet og hakket melkesjokolade i deigen. Kakene blir utrolig deilige, og får akkurat passe myk og «fudgy» konsistens som brownies jo skal ha.

Oppskriften passer til en liten langpanne, cirka 20 x 30 cm. Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt

  • 1 ss melis
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 300 g melkesjokolade
  • 4 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl hvetemel
  • 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt

  • 1 ss melis
  • 1 ss kakaopulver
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter.
La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt- og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Det er ikke meningen å piske eggedosis.
Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn.
Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 30-35 minutter. Kaken skal bare så vidt være gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter.
La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt- og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen. Det er ikke meningen å piske eggedosis.
Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn.
Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i cirka 30-35 minutter. Kaken skal bare så vidt være gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?