Saftig sjokoladekake
60 min
En langpannekake er godt egnet til ferien, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
1641 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
En langpannekake er godt egnet til ferien, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
1641 har lagret denne
12
porsjoner
- 350 g smør
- 2 dl kakaopulver
- 4 stykker egg
- 500 g sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 7 dl kefir
- 200 g kokesjokolade
Glasur
- 250 g smør
- 50 g kakaopulver
- 500 g melis
- 1 dl helmelk
- 2 ss kaffe, varm
Pynt
- 1 dl kakestrøssel
Unngå at skjermen går i dvale
- 350 g smør
- 2 dl kakaopulver
- 4 stykker egg
- 500 g sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 7 dl kefir
- 200 g kokesjokolade
Glasur
- 250 g smør
- 50 g kakaopulver
- 500 g melis
- 1 dl helmelk
- 2 ss kaffe, varm
Pynt
- 1 dl kakestrøssel
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.
Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.

Bon appetit!
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.
Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.