Til hovedinnhold

Saftig sjokoladekake

1 h

En langpannekake er godt egnet til ferien, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1453 brukere
Saftig sjokoladekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

En langpannekake er godt egnet til ferien, fordi den er så lett og rask å lage. Denne saftige sjokoladekaken lages i stor langpanne og rekker til mange late sommerdager. Det som blir til overs, kan gjerne puttes i fryseren.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1453 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 350 g smør
  • 2 dl kakaopulver
  • 4 stykker egg
  • 500 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 7 dl kefir
  • 200 g kokesjokolade

Glasur

  • 250 g smør
  • 50 g kakaopulver
  • 500 g melis
  • 1 dl helmelk
  • 2 ss kaffe, varm

Pynt

  • 1 dl kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g smør
  • 2 dl kakaopulver
  • 4 stykker egg
  • 500 g sukker
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 7 dl kefir
  • 200 g kokesjokolade

Glasur

  • 250 g smør
  • 50 g kakaopulver
  • 500 g melis
  • 1 dl helmelk
  • 2 ss kaffe, varm

Pynt

  • 1 dl kakestrøssel
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.
Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør kakaopulveret i det varme smøret slik at det løser seg opp.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør inn sjokoladesmøret.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Bland dette inn vekselsvis med kefir og rør til du får en jevn deig.
Vend inn grovt hakket kokesjokolade.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Til glasuren piskes mykt smør sammen med kakapulver, melis og melk. Tilpass konsistensen på kremen med varm kaffe.
Bre glasuren over kaken og pynt med kakestrøssel. Del kaken i firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?