Til hovedinnhold

Blondie med rørte jordbær

1 h

Blondie med rørte jordbær er en fruktig variant av den blonde brownie-kaken. Søt som hvit sjokolade og like seig som sin mørke fetter, men her med et friskt lite innspill av rørte jordbær. Dette er en kombinasjon som er lett å like. Søt, seig og syndig.

Kaken kan gjerne lages dagen i forveien. Den blir seigere etter en natt i kjøleskapet.

Oppskriften passen til en liten langpanne, cirka 25 x 30 cm.

Lagret av 196 brukere
Blondie med rørte jordbær

Blondie med rørte jordbær er en fruktig variant av den blonde brownie-kaken. Søt som hvit sjokolade og like seig som sin mørke fetter, men her med et friskt lite innspill av rørte jordbær. Dette er en kombinasjon som er lett å like. Søt, seig og syndig.

Kaken kan gjerne lages dagen i forveien. Den blir seigere etter en natt i kjøleskapet.

Oppskriften passen til en liten langpanne, cirka 25 x 30 cm.

Lagret av 196 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g hvit sjokolade
  • 250 g smør
  • 4 dl sukker
  • 5 stykker egg
  • 3 dl mel
  • 1 ts bakepulver

Rørte bær

  • 1 kurv jordbær
  • sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g hvit sjokolade
  • 250 g smør
  • 4 dl sukker
  • 5 stykker egg
  • 3 dl mel
  • 1 ts bakepulver

Rørte bær

  • 1 kurv jordbær
  • sukker
Varm ovnen til 165 grader og kle formen med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, ta smøret vekk fra varmen og rør inn sjokoladen.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett sjokoladesmøret og rør det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver og rør raskt til røren er glatt og jevn. Hell røren over i formen.
Rens og del bærene i mindre biter. Dryss over litt sukker og rør det sammen. Eventuelt kan du kjøre litt av bærene med en stavmikser til en tykk saus for så og blande sausen med resten av bærene.
Fordel et par gode skjeer rørte jordbær over kakerøren og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Del kaken i jevne stykker ved servering og server resten av bærene ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 165 grader og kle formen med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt smøret i en kasserolle, ta smøret vekk fra varmen og rør inn sjokoladen.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett sjokoladesmøret og rør det godt sammen.
Sikt over mel og bakepulver og rør raskt til røren er glatt og jevn. Hell røren over i formen.
Rens og del bærene i mindre biter. Dryss over litt sukker og rør det sammen. Eventuelt kan du kjøre litt av bærene med en stavmikser til en tykk saus for så og blande sausen med resten av bærene.
Fordel et par gode skjeer rørte jordbær over kakerøren og stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Del kaken i jevne stykker ved servering og server resten av bærene ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?