Brownies med cookie dough-frosting

2 h 30 min
Lagret av 432 brukere
Brownies med cookie dough-frosting
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 432 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Brownies

  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 4 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Cookie dough-frosting

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss melk
  • 150 g hvetemel
  • 250 g sjokoladelinser, mini chocolate chips

Glasur

  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 200 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Brownies

  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 4 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Cookie dough-frosting

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ss melk
  • 150 g hvetemel
  • 250 g sjokoladelinser, mini chocolate chips

Glasur

  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • 200 g kokesjokolade
Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne på cirka 20 x 30 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel.
Vend inn små chocolate chips til slutt. Bre kakedeigkremen over den kalde kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn.
Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne på cirka 20 x 30 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel.
Vend inn små chocolate chips til slutt. Bre kakedeigkremen over den kalde kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn.
Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?