Brownies med cookie dough-frosting
2 h 30 min
11 varer
423
Kristine Ilstad - Det søte liv
Brownies med cookie dough-frosting er perfekt for deg som syns det beste ved å lage cookies, er å gomle på deigen.
Dette er en deilig, amerikansk oppskrift på myke sjokoladebrownies, som dekkes med en krem som består av eggfri cookie-kakedeig og sjokoladeglasur.
Kaken er mektig, så ikke skjær den i for store biter. Kakebitene er fine å fryse, de tiner raskt og er veldig gode!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
12
porsjoner
Brownies
- 200 g kokesjokolade
- 200 g smør
- 4 dl sukker
- 4 stykker egg
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
Cookie dough-frosting
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss melk
- 150 g hvetemel
- 250 g sjokoladelinser, mini chocolate chips
Glasur
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 200 g kokesjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Brownies
- 200 g kokesjokolade
- 200 g smør
- 4 dl sukker
- 4 stykker egg
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
Cookie dough-frosting
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 3 ss melk
- 150 g hvetemel
- 250 g sjokoladelinser, mini chocolate chips
Glasur
- 1.5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 200 g kokesjokolade
Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne på cirka 20 x 30 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel.
Vend inn små chocolate chips til slutt. Bre kakedeigkremen over den kalde kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn.
Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.

Bon appetit!
Smelt smøret. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret.
Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne på cirka 20 x 30 cm.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.
Pisk mykt smør sammen med sukker og brunt sukker til det blir en skikkelig luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakt, melk og hvetemel.
Vend inn små chocolate chips til slutt. Bre kakedeigkremen over den kalde kaken.
Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at kremen stivner.
Lag sjokoladeglasuren ved å koke opp kremfløte og smør. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
La sjokoladen smelte og rør glasuren jevn.
Ta kaken ut av kjøleskapet og bre glasuren over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Løft kaken ut av formen. Bruk en stor kniv som dyppes hyppig i varmt vann til å skjære kaken i firkanter. Server kaken romtemperert.