I saftige, små sjokoladekaker er sjokoladekakerøren fylt og stekt i små porselensformer. Med et passe tykt lag mørk sjokoladeglasur og røde bær er det bare å forsyne seg med en hel liten kake.
Kakene kan lages god tid i forveien og holder seg fint i kjøleskapet. Hvis du vil servere dem i formene, dropper du bakepapir i bunnen.
I saftige, små sjokoladekaker er sjokoladekakerøren fylt og stekt i små porselensformer. Med et passe tykt lag mørk sjokoladeglasur og røde bær er det bare å forsyne seg med en hel liten kake.
Kakene kan lages god tid i forveien og holder seg fint i kjøleskapet. Hvis du vil servere dem i formene, dropper du bakepapir i bunnen.
Bruk små former (cirka 8 cm i diameter og 5 cm høye), gjerne porselensformer. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene lett med litt olje eller smør.
Varm ovnen til 165 grader.
Bland sukker, mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett kakao og vann. Kok opp og la koke skikkelig i 30 sekunder.
Visp det varme kakaosmøret sammen med det tørre til en glatt og klumpfri røre. Visp sammen rømme og egg og rør det i sjokoladerøren.
Fordel røren i porsjonsformene og stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis, men kakene kan med fordel være litt bløte i midten. Avkjøl i formene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen, litt etter litt mens du hele tiden rører fra midten av bollen med en slikkepott. Glasuren skal bli tykk, blank og elastisk.
Ta kakene ut av formene og bre over et jevnt lag med glasur. Pynt med bær og/eller blomster og server.
Bon appetit!
Bruk små former (cirka 8 cm i diameter og 5 cm høye), gjerne porselensformer. Dekk bunnen med bakepapir og smør kantene lett med litt olje eller smør.
Varm ovnen til 165 grader.
Bland sukker, mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett kakao og vann. Kok opp og la koke skikkelig i 30 sekunder.
Visp det varme kakaosmøret sammen med det tørre til en glatt og klumpfri røre. Visp sammen rømme og egg og rør det i sjokoladerøren.
Fordel røren i porsjonsformene og stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis, men kakene kan med fordel være litt bløte i midten. Avkjøl i formene.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen, litt etter litt mens du hele tiden rører fra midten av bollen med en slikkepott. Glasuren skal bli tykk, blank og elastisk.
Ta kakene ut av formene og bre over et jevnt lag med glasur. Pynt med bær og/eller blomster og server.