Enkel snickerskake
45 min
Lucas Fernando Storaunet (11) og kompisen Herman Anker Gusfre (11) fra TV-serien «Bakebananas» på TV2 drømmer om å bli konditorer.
Denne enkle snickerskaken er Lucas' favorittoppskrift.
Snickerskaken kan også lages glutenfri ved at man bytter ut Ritz-kjeksene med Salti glutenfrie kjeks.
Lagret av 1203 brukere
Foto: Privat
Lucas Fernando Storaunet (11) og kompisen Herman Anker Gusfre (11) fra TV-serien «Bakebananas» på TV2 drømmer om å bli konditorer.
Denne enkle snickerskaken er Lucas' favorittoppskrift.
Snickerskaken kan også lages glutenfri ved at man bytter ut Ritz-kjeksene med Salti glutenfrie kjeks.
Lagret av 1203 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
- 3 stk eggehvite
- 3 dl sukker
- 20 stk ritzkjeks, evt Salti glutenfrie kjeks
- 2.5 dl peanøtter
- 3 dl kremfløte
Eggekrem
- 3 stk eggeplomme
- 3 ss sukker
Sjokoladekrem
- 100 g lys kokesjokolade
- 60 g smør
- 1 ts kaffepulver
Pynt
- Snickers, om ønskelig
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stk eggehvite
- 3 dl sukker
- 20 stk ritzkjeks, evt Salti glutenfrie kjeks
- 2.5 dl peanøtter
- 3 dl kremfløte
Eggekrem
- 3 stk eggeplomme
- 3 ss sukker
Sjokoladekrem
- 100 g lys kokesjokolade
- 60 g smør
- 1 ts kaffepulver
Pynt
- Snickers, om ønskelig
Stivpisk eggehviter og sukker. Ha i finhakkede peanøtter og Ritz-kjeks som smuldres.
Stekes i 20 min på 175 grader på bakepapir i langpanne eller i to runde former (24 centimeter i diameter).
Del kaken i to like deler (dersom den er stekt i langpanne). Kjøl ned kaken. Stivpisk kremfløte og smør kremen mellom lagene.
Eggekrem: Eggeplommer og sukker røres lett sammen.
Sjokoladekrem: sjokolade, smør og pulverkaffe varmes og avkjøles til den tykner litt.
Eggekrem og sjokoladekrem blandes og smøres oppå kaken.
Kan om ønskelig pyntes med Snickers-sjokolade.
Kan om ønskelig pyntes med Snickers-sjokolade.

Bon appetit!
Stivpisk eggehviter og sukker. Ha i finhakkede peanøtter og Ritz-kjeks som smuldres.
Stekes i 20 min på 175 grader på bakepapir i langpanne eller i to runde former (24 centimeter i diameter).
Del kaken i to like deler (dersom den er stekt i langpanne). Kjøl ned kaken. Stivpisk kremfløte og smør kremen mellom lagene.
Eggekrem: Eggeplommer og sukker røres lett sammen.
Sjokoladekrem: sjokolade, smør og pulverkaffe varmes og avkjøles til den tykner litt.
Eggekrem og sjokoladekrem blandes og smøres oppå kaken.
Kan om ønskelig pyntes med Snickers-sjokolade.
Kan om ønskelig pyntes med Snickers-sjokolade.