Rullekake med is, mandler og sjokoladesaus må være den ultimate kaken!
Rullekaken kan selvfølgelig fylles med akkurat den isen du foretrekker. Sjokoladesausen kan smakes til med litt sterk kaffe, en klunk whisky, konjakk eller Baileys.
Rullekake med is, mandler og sjokoladesaus må være den ultimate kaken!
Rullekaken kan selvfølgelig fylles med akkurat den isen du foretrekker. Sjokoladesausen kan smakes til med litt sterk kaffe, en klunk whisky, konjakk eller Baileys.
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg, sukker og brunt sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver, og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover bakepapiret og dryss over mandelflak. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker og mandelflak. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl kaken.
Lag sausen mens kaken avkjøles. Kok opp fløten i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp inn finhakket sjokolade og smør. Hold sausen lun, eller varm den forsiktig opp igjen før servering.
La isen bli litt temperert og fordel den jevnt utover kaken. La det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned, og løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat. Hvis ikke kaken skal serveres med det samme må den oppbevares i fryseren.
Serveres med varm sjokoladesaus.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør papiret godt med smør eller olje.
Pisk egg, sukker og brunt sukker til luftig eggedosis. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver, og vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
Stryk massen jevnt utover bakepapiret og dryss over mandelflak. Stek kaken midt i ovnen i cirka 15 minutter.
Lag til et ark med bakepapir, som er minst like stort som kaken, og dryss det med et jevnt lag sukker og mandelflak. Du kan også bruke et kjøkkenhåndkle.
Vend den nystekte kaken over på bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet. Legg et klede eller et kaldt stekebrett over kaken, slik at den holder seg myk. Avkjøl kaken.
Lag sausen mens kaken avkjøles. Kok opp fløten i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen og visp inn finhakket sjokolade og smør. Hold sausen lun, eller varm den forsiktig opp igjen før servering.
La isen bli litt temperert og fordel den jevnt utover kaken. La det være igjen en 2 cm bred kant på langsiden lengst fra deg.
Begynn med langsiden nærmest deg og rull kaken tett sammen ved hjelp av bakepapiret eller kjøkkenhåndkleet.
Pass på at skjøten ligger ned, og løft rullekaken forsiktig over på et serveringsfat. Hvis ikke kaken skal serveres med det samme må den oppbevares i fryseren.
Serveres med varm sjokoladesaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto