Sjokoladekake á la Sachertorte

2 timer

Sjokoladekake à la Sachertorte er muligens ikke helt identisk med den berømte kaken fra Wien, men denne inneholder både sjokolade, aprikossyltetøy, marsipan og mer sjokolade utenpå der igjen. Pass på så du ikke steker sjokoladebunnene for lenge - heller et minutt for lite, spør du meg. Og del gjerne hver bunn i to slik at du får ekstra mange lag med aprikossyltetøy.

Du trenger to springformer, cirka 20 cm. 

236 har lagret denne
Sjokoladekake á la Sachertorte

Sjokoladekake à la Sachertorte er muligens ikke helt identisk med den berømte kaken fra Wien, men denne inneholder både sjokolade, aprikossyltetøy, marsipan og mer sjokolade utenpå der igjen. Pass på så du ikke steker sjokoladebunnene for lenge - heller et minutt for lite, spør du meg. Og del gjerne hver bunn i to slik at du får ekstra mange lag med aprikossyltetøy.

Du trenger to springformer, cirka 20 cm. 

236 har lagret denne
10
porsjoner
  • 150 g sjokolade
  • 100 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 110 g smør
  • 100 g melis
  • 6 stk egg
  • 120 g marsipan, minst 50% mandler
  • 100 g sukker

Glasur

  • 150 g sjokolade
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ss smør

Fyll og pynt

  • 3 dl aprikossyltetøy
  • mandler, hakkede, ristede
  • tørket aprikos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g sjokolade
  • 100 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 110 g smør
  • 100 g melis
  • 6 stk egg
  • 120 g marsipan, minst 50% mandler
  • 100 g sukker

Glasur

  • 150 g sjokolade
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ss smør

Fyll og pynt

  • 3 dl aprikossyltetøy
  • mandler, hakkede, ristede
  • tørket aprikos
Varm ovnen til 170 grader. Bruk to springformer, cirka 20 cm i diameter, og kle formene med bakepapir.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Sikt sammen mel og bakepulver.
Visp smør og melis lyst og luftig.
Skill eggene, pass på så du ikke får rester av eggeplomme i hviten. Rør eggeplommene inn i smørkremen, litt etter litt. Visp godt mellom hver gang du tilsetter mer. Rør inn smeltet sjokolade og revet marsipan.
Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret. Vend marengsen inn i røren og fordel røren i formene.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Avkjøl kakene først i formen og så videre på rist (gjerne opp-ned).
Del hver bunn i to, og legg de oppå hverandre med et godt lag syltetøy mellom lagene.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Tilsett smøret og la det stå i et minutts tid. Bruk en slikkepott og rør fra midten til glasurene blir blank, glatt og tykk (nesten litt elastisk). La eventuelt glasuren få avkjøle seg noe i romtemperatur.
Sett kaken på en rist og hell glasuren jevnt over kaken. Pass på at sidene er dekket.
Løft kaken over på et passende fat og pynt med hakkede mandler og tørkede aprikoser i tynne strimler. Serveres gjerne med en god klatt myk pisket krem.
Løft kaken over på et passende fat og pynt med hakkede mandler og tørkede aprikoser i tynne strimler. Serveres gjerne med en god klatt myk pisket krem.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Bruk to springformer, cirka 20 cm i diameter, og kle formene med bakepapir.
Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Sikt sammen mel og bakepulver.
Visp smør og melis lyst og luftig.
Skill eggene, pass på så du ikke får rester av eggeplomme i hviten. Rør eggeplommene inn i smørkremen, litt etter litt. Visp godt mellom hver gang du tilsetter mer. Rør inn smeltet sjokolade og revet marsipan.
Visp eggehviten til myk marengs sammen med sukkeret. Vend marengsen inn i røren og fordel røren i formene.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Avkjøl kakene først i formen og så videre på rist (gjerne opp-ned).
Del hver bunn i to, og legg de oppå hverandre med et godt lag syltetøy mellom lagene.
Finhakk sjokoladen til glasuren og ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Tilsett smøret og la det stå i et minutts tid. Bruk en slikkepott og rør fra midten til glasurene blir blank, glatt og tykk (nesten litt elastisk). La eventuelt glasuren få avkjøle seg noe i romtemperatur.
Sett kaken på en rist og hell glasuren jevnt over kaken. Pass på at sidene er dekket.
Løft kaken over på et passende fat og pynt med hakkede mandler og tørkede aprikoser i tynne strimler. Serveres gjerne med en god klatt myk pisket krem.
Løft kaken over på et passende fat og pynt med hakkede mandler og tørkede aprikoser i tynne strimler. Serveres gjerne med en god klatt myk pisket krem.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?