Varm ovnen til 175 grader. Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Kok opp kaffe og vann, skru av varmen og rør inn sjokoladen.
Sikt sammen kakao og mel og bland inn sukker, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Visp sammen rømme, olje og egg.
Rør inn det tørre og sjokoladeblandingen. Rør alt raskt sammen til en jevn røre.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen, tilsett kaffe og rør inn hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker til en tykk og blank glasur. Hvis glasuren viser tegn til å skille seg, kan du vispe inn litt vann for å få den sammen igjen.
Bre glasuren jevnt over kaken.
Avkjøl kaken en halvtimes tid til glasuren har stivnet noe eller spis den med det samme.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175 grader. Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Kok opp kaffe og vann, skru av varmen og rør inn sjokoladen.
Sikt sammen kakao og mel og bland inn sukker, brunt sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Visp sammen rømme, olje og egg.
Rør inn det tørre og sjokoladeblandingen. Rør alt raskt sammen til en jevn røre.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra varmen, tilsett kaffe og rør inn hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker til en tykk og blank glasur. Hvis glasuren viser tegn til å skille seg, kan du vispe inn litt vann for å få den sammen igjen.
Bre glasuren jevnt over kaken.
Avkjøl kaken en halvtimes tid til glasuren har stivnet noe eller spis den med det samme.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto