Til hovedinnhold

Nanaimo Bars - Sjokoladekake med vaniljesmørkrem

5 h

Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada.

Kaken skal ikke stekes og består av tre lag. Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter. Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem, og på toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.

Kaken lages i liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) og deles i firkanter når den har stivnet. Kakestykkene har lang holdbarhet og er også fine å fryse. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 580 brukere
Nanaimo Bars - Sjokoladekake med vaniljesmørkrem
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada.

Kaken skal ikke stekes og består av tre lag. Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter. Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem, og på toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.

Kaken lages i liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) og deles i firkanter når den har stivnet. Kakestykkene har lang holdbarhet og er også fine å fryse. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 580 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Bunn

  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g digestive-kjeks
  • 100 g kokos
  • 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem

  • 100 g smør
  • 5 ss kremfløte
  • 3 ss vaniljekrempulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 400 g melis

Sjokoladeglasur

  • 1 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 50 g kakaopulver
  • 2 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 300 g digestive-kjeks
  • 100 g kokos
  • 100 g valnøtter

Vaniljesmørkrem

  • 100 g smør
  • 5 ss kremfløte
  • 3 ss vaniljekrempulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 400 g melis

Sjokoladeglasur

  • 1 dl kremfløte
  • 300 g kokesjokolade
Smelt smøret til bunnen i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.
Hakk opp Digestive-kjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.
Pisk først smøret til vaniljesmørkremen luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag. Sett langpannen så i fryseren i et par timer.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen.
La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.
Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.
Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.
Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret til bunnen i en kjele. Ta kjelen av platen. Rør inn sukker og kakaopulver og deretter eggene og vaniljeekstrakt så du får en jevn blanding.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.
Sett kjelen tilbake på platen og varm opp forsiktig under stadig omrøring helt til blandingen når kokepunktet. Ta kjelen igjen av platen.
Hakk opp Digestive-kjeks til grove smuler. Bland med kokos og hakkede valnøtter. Ha deretter over sjokoladeblandingen. Kna dette jevnt sammen.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen i formen og press den jevnt utover i formen. Sett formen i kjøleskapet i 1 time.
Pisk først smøret til vaniljesmørkremen luftig. Tilsett deretter kremfløte, vaniljekrempulver, vaniljeekstrakt og melis. Pisk videre en kort stund til så du får en luftig vaniljesmørkrem.
Ta kaken ut av kjøleskapet. Bre vaniljesmørkremen over kakebunnen i et jevnt lag. Sett langpannen så i fryseren i et par timer.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen.
La sjokoladen smelte sammen med fløten på svak varme til du får en glatt sjokoladeglasur. Avkjøl til romtemperatur.
Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.
Ta kaken ut av fryseren og smør over sjokoladeglasuren. Sett kaken i kjøleskapet i en time, slik at glasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.
Løft kaken ut av langpannen og del kaken i firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?