Nanaimo Bars - Sjokoladekake med vaniljesmørkrem
Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada.
Kaken skal ikke stekes og består av tre lag. Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter. Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem, og på toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.
Kaken lages i liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) og deles i firkanter når den har stivnet. Kakestykkene har lang holdbarhet og er også fine å fryse.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Nanaimo Bars er blant de mest berømte kakene fra Canada.
Kaken skal ikke stekes og består av tre lag. Bunnen smaker herlig av sjokolade, kjeks, kokos og valnøtter. Det neste laget består av en nydelig vaniljesmørkrem, og på toppen dekkes kaken med sjokoladeglasur.
Kaken lages i liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) og deles i firkanter når den har stivnet. Kakestykkene har lang holdbarhet og er også fine å fryse.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Bunn
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 2 stykker egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 300 g digestive-kjeks
- 100 g kokos
- 100 g valnøtter
Vaniljesmørkrem
- 100 g smør
- 5 ss kremfløte
- 3 ss vaniljekrempulver
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 400 g melis
Sjokoladeglasur
- 1 dl kremfløte
- 300 g kokesjokolade
Bunn
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 2 stykker egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 300 g digestive-kjeks
- 100 g kokos
- 100 g valnøtter
Vaniljesmørkrem
- 100 g smør
- 5 ss kremfløte
- 3 ss vaniljekrempulver
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 400 g melis
Sjokoladeglasur
- 1 dl kremfløte
- 300 g kokesjokolade
