Flytende sjokoladekake
Flytende sjokoladekake skal oppbevares i fryseren. Du gjør den klar dagen før, men selve stekingen må skje rett før servering.
Prinsippet er at du steker kaken rett fra fryseren, slik at kaken kun rekker å bli stekt i ytterkant, for så å være helt bløt i midten. Litt ekstra krønsj får du ved å drysse formene med grovkornet demerara sukker. Med en kule is ved siden av den varme kaken, har du har en dessert som smaker konfetti.
For å lage disse kakene trenger du muffinsformer i aluminium eller små ildfaste former, cirka 8 cm i diameter.
Flytende sjokoladekake skal oppbevares i fryseren. Du gjør den klar dagen før, men selve stekingen må skje rett før servering.
Prinsippet er at du steker kaken rett fra fryseren, slik at kaken kun rekker å bli stekt i ytterkant, for så å være helt bløt i midten. Litt ekstra krønsj får du ved å drysse formene med grovkornet demerara sukker. Med en kule is ved siden av den varme kaken, har du har en dessert som smaker konfetti.
For å lage disse kakene trenger du muffinsformer i aluminium eller små ildfaste former, cirka 8 cm i diameter.
Ingredienser
- 200 g mørk sjokolade
- 180 g smør
- 6 stykker egg, mellomstore/egg
- 90 g brunt sukker
- 100 g hvetemel
- smør, til smøring av formene
- demerarasukker, til formene
- vaniljeis, til servering
- 90 g sukker
Slik gjør du:
- 200 g mørk sjokolade
- 180 g smør
- 6 stykker egg, mellomstore/egg
- 90 g brunt sukker
- 100 g hvetemel
- smør, til smøring av formene
- demerarasukker, til formene
- vaniljeis, til servering
- 90 g sukker
