Jaffa-rullekake - Sjokoladerullekake med appelsinfyll

1 t 30 min

Jaffa-rullekake er rullekakens svar på de populære Jaffa-kjeksene, som består av myke kakebunner dekket med appelsinfyll og mørkt sjokoladetrekk.

Her har Kristine Ilstad, som står bak Det søte liv, komponert en rullekake som har den samme smakskombinasjonen, og resultatet ble fantastisk! Dette er en virkelig nydelig rullekake med smak av appelsin og sjokolade.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

281 har lagret denne
Jaffa-rullekake - Sjokoladerullekake med appelsinfyll
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Jaffa-rullekake er rullekakens svar på de populære Jaffa-kjeksene, som består av myke kakebunner dekket med appelsinfyll og mørkt sjokoladetrekk.

Her har Kristine Ilstad, som står bak Det søte liv, komponert en rullekake som har den samme smakskombinasjonen, og resultatet ble fantastisk! Dette er en virkelig nydelig rullekake med smak av appelsin og sjokolade.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

281 har lagret denne
5
porsjoner

Rullekake

  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.75 dl potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts appelsinskall, fint revet

Fyll

  • 400 g appelsinmarmelade

Sjokoladeglasur

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • appelsinskall, kandisert, eller sjokoladestrøssel
Unngå at skjermen går i dvale

Rullekake

  • 3 stykker egg
  • 1.5 dl sukker
  • 0.75 dl potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts appelsinskall, fint revet

Fyll

  • 400 g appelsinmarmelade

Sjokoladeglasur

  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • appelsinskall, kandisert, eller sjokoladestrøssel
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis.
Sikt sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette og fint revet appelsinskall forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader i 5 minutter.
Hvelv den stekte kaken straks over på et kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret. Det kan lønne seg å fukte papiret lett med litt vann, for at det skal løsne lettere.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over, slik at den holder seg myk.
Bre appelsinsyltetøyet over kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden og flytt kaken over på en rist. Legg et brett under risten.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
La glasuren avkjøles i noen minutter og smør den deretter over rullekaken. La rullekaken stå til sjokoladeglasuren blir fastere i konsistensen.
Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat.
Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat.
Pynt med kandisert appelsinskall eller sjokoladestrøssel.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis.
Sikt sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend dette og fint revet appelsinskall forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader i 5 minutter.
Hvelv den stekte kaken straks over på et kjøkkenhånkle som er strødd med sukker. Fjern forsiktig bakepapiret. Det kan lønne seg å fukte papiret lett med litt vann, for at det skal løsne lettere.
Avkjøl kaken med den varme langpannen over, slik at den holder seg myk.
Bre appelsinsyltetøyet over kakebunnen. Rull sammen kaken fra langsiden og flytt kaken over på en rist. Legg et brett under risten.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn.
La glasuren avkjøles i noen minutter og smør den deretter over rullekaken. La rullekaken stå til sjokoladeglasuren blir fastere i konsistensen.
Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat.
Renskjær kantene på kaken og flytt den over på et avlangt kakefat.
Pynt med kandisert appelsinskall eller sjokoladestrøssel.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?