Halloween-kake med spindelvev
Halloween-kake med spindelvev er litt ekkel å se på, men ikke verre enn at man får lyst til å smake på den.
Selve kaken er en klassisk sjokoladekake som er fylt med en kjempegod mokkakrem. Kaken toppes med glasur laget av kokesjokolade og kremfløte, og spindelvevet består av helt vanlig melisglasur. Kaken smaker nydelig av sjokolade og kaffe.
Edderkoppene som kaken er pyntet med, er laget av plast og kan ikke spises. De fås kjøpt i ulike interiørbutikker i tiden før Halloween. Vil du heller ha spiselige edderkopper på kaken, kan du lage disse med brunfarget marsipan og lakrislisser.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Halloween-kake med spindelvev er litt ekkel å se på, men ikke verre enn at man får lyst til å smake på den.
Selve kaken er en klassisk sjokoladekake som er fylt med en kjempegod mokkakrem. Kaken toppes med glasur laget av kokesjokolade og kremfløte, og spindelvevet består av helt vanlig melisglasur. Kaken smaker nydelig av sjokolade og kaffe.
Edderkoppene som kaken er pyntet med, er laget av plast og kan ikke spises. De fås kjøpt i ulike interiørbutikker i tiden før Halloween. Vil du heller ha spiselige edderkopper på kaken, kan du lage disse med brunfarget marsipan og lakrislisser.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Sjokoladekake
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stykker egg
- 2 ts bakepulver
- 1.5 ss kakaopulver
- 200 g hvetemel
- 1.5 dl melk
Mokkakrem
- 150 g smør
- 1 dl kaffe, sterk
- 200 g kokesjokolade
- 350 g melis
Sjokoladeganache
- 1 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
- 1 ss glukose
Melisglasur
- 3 dl melis
- 2 ss vann
Sjokoladekake
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 2 stykker egg
- 2 ts bakepulver
- 1.5 ss kakaopulver
- 200 g hvetemel
- 1.5 dl melk
Mokkakrem
- 150 g smør
- 1 dl kaffe, sterk
- 200 g kokesjokolade
- 350 g melis
Sjokoladeganache
- 1 dl kremfløte
- 200 g kokesjokolade
- 1 ss glukose
Melisglasur
- 3 dl melis
- 2 ss vann
