Blondies med eple og hvit sjokolade
1 h
Blondies med eple og hvit sjokolade smaker av eple, kanel og hvit sjokolade. Her er det brukt både eplesyltetøy og småhakkede eplebiter.
Oppskriften passer til en liten langpanne.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 161 brukere
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Blondies med eple og hvit sjokolade smaker av eple, kanel og hvit sjokolade. Her er det brukt både eplesyltetøy og småhakkede eplebiter.
Oppskriften passer til en liten langpanne.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 161 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
- 300 g smør
- 250 g brunt sukker
- 2 stykker egg
- 2 dl eplesyltetøy
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts natron
- 5 dl hvetemel
- 2 stykker eple
- 200 g hvit sjokolade
Pynt
- 50 g valnøtter
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g smør
- 250 g brunt sukker
- 2 stykker egg
- 2 dl eplesyltetøy
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts natron
- 5 dl hvetemel
- 2 stykker eple
- 200 g hvit sjokolade
Pynt
- 50 g valnøtter
Smelt smøret. Tilsett brunt sukker og rør dette godt sammen.
Pisk eggene lett med en visp. Bland inn det brune sukkersmøret.
Rør inn eplesyltetøy, kanel, vaniljesukker og natron.
Bland så inn hvetemelet, men spar 1 spiseskje til eplene. Det skal bli en fast og kompakt kakerøre.
Skrell og rens eplene og del dem i båter. Skjær båtene i små biter. Bland eplebitene med hvetemelet du har holdt til side.
Vend eplebitene deretter inn i deigen med en slikkepott. Bland til slutt i grovt hakket hvit sjokolade.
Fordel deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dryss over hakkede valnøtter til pynt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne over natten i kjøleskapet.
Løft kaken ut av formen og del den i passe store firkanter.

Bon appetit!
Smelt smøret. Tilsett brunt sukker og rør dette godt sammen.
Pisk eggene lett med en visp. Bland inn det brune sukkersmøret.
Rør inn eplesyltetøy, kanel, vaniljesukker og natron.
Bland så inn hvetemelet, men spar 1 spiseskje til eplene. Det skal bli en fast og kompakt kakerøre.
Skrell og rens eplene og del dem i båter. Skjær båtene i små biter. Bland eplebitene med hvetemelet du har holdt til side.
Vend eplebitene deretter inn i deigen med en slikkepott. Bland til slutt i grovt hakket hvit sjokolade.
Fordel deigen i en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dryss over hakkede valnøtter til pynt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne over natten i kjøleskapet.
Løft kaken ut av formen og del den i passe store firkanter.