Til hovedinnhold

Sjokoladekake med Kinder Bueno

5 h

Sjokoladekake med Kinder Bueno er kaken for alle som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt!

Her er det laget en luftig sjokoladekakebunn som er fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Det er i tillegg brukt hakkede Kinder Bueno i fyllet og biter av sjokoladen som pynt. En kjempegod sjokoladekake!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 845 brukere
Sjokoladekake med Kinder Bueno
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Sjokoladekake med Kinder Bueno er kaken for alle som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt!

Her er det laget en luftig sjokoladekakebunn som er fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Det er i tillegg brukt hakkede Kinder Bueno i fyllet og biter av sjokoladen som pynt. En kjempegod sjokoladekake!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 845 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekakebunn

  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g kokesjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g melkesjokolade

Fyll

  • 2 pakke Kinder Bueno, 4 stenger

Pynt

  • 2 pakke Kinder Bueno, 4 stenger
  • 50 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekakebunn

  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g kokesjokolade
  • 150 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver

Melkesjokoladekrem

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g melkesjokolade

Fyll

  • 2 pakke Kinder Bueno, 4 stenger

Pynt

  • 2 pakke Kinder Bueno, 4 stenger
  • 50 g kokesjokolade
Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen.
Pisk egg og sukker til kakebunnen til tykk eggedosis.
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen.
Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.
Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.
Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade.
La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.
Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen. Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.
Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Start gjerne kvelden i forveien med å lage både kakebunnen og å forberede melkesjokoladekremen.
Pisk egg og sukker til kakebunnen til tykk eggedosis.
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver. Vend forsiktig det tørre og sjokoladesmøret vekselsvis inn i eggedosisen.
Rør til deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig slik at du bevarer luftigheten i kakerøren.
Hell kakerøren i en rund form, 24 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180 grader i 35-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Pakk den inn i plast og oppbevar den kjølig til dagen etter.
Forbered melkesjokoladekremen ved å først koke opp kremfløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt melkesjokolade.
La melkesjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen med sjokoladefløten i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tas kjelen med melkesjokoladefløten ut av kjøleskapet. Rør den jevn med en slikkepott og pisk den deretter opp med en elektrisk håndmikser til du får en tykk, glatt sjokoladekrem.
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.
Løsne kaken fra formen og dra av bakepapiret. Del kaken i to bunner og legg den nederste kakebunnen på et fat.
Fordel halvparten av melkesjokoladekremen over kakebunnen. Hakk opp 4 pinner Kinder Bueno (2 pk) og fordel dette oppå melkesjokoladekremen. Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med resten av melkesjokoladekremen.
Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Pynt kaken med biter av Kinder Bueno og ringle over smeltet sjokolade til slutt. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?