Til hovedinnhold

Konfektkake med jordbær

3 h

Konfektkake med jordbær er sommerlig og skikkelig god!

Denne kaken er pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og gi vakker farge til kaken. Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 191 brukere
Konfektkake med jordbær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Konfektkake med jordbær er sommerlig og skikkelig god!

Denne kaken er pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og gi vakker farge til kaken. Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 191 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 stykker egg
  • 375 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 200 g jordbær

Glasur

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • 200 g jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 200 g smør
  • 100 g mørk kokesjokolade, 70 % kakaoinnhold
  • 3 stykker egg
  • 375 g sukker
  • 30 g kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 200 g jordbær

Glasur

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade

Pynt

  • 200 g jordbær
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, men ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Smør sjokoladen på toppen av kaken. Pynt med jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, men ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Smør sjokoladen på toppen av kaken. Pynt med jordbær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?