Konfektkake med jordbær er sommerlig og skikkelig god!
Denne kaken er pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og gi vakker farge til kaken. Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.
Konfektkake med jordbær er sommerlig og skikkelig god!
Denne kaken er pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og gi vakker farge til kaken. Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis eller pisket krem.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, men ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Smør sjokoladen på toppen av kaken. Pynt med jordbær.
Bon appetit!
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker raskt sammen, men ikke pisk eggedosis. Vend i sjokoladesmøret.
Sikt kakaopulver og hvetemel sammen og bland inn i deigen, som skal bli nokså tykk i konsistensen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Rens og del jordbær i biter. Legg jordbærbitene oppå deigen og trykk de litt ned i deigen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald, gjerne i kjøleskapet over natten. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Varm opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Smør sjokoladen på toppen av kaken. Pynt med jordbær.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto