Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.
Pisk til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i kakao og fint hakket kokesjokolade med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca. 1 1/2 time.
Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et kakefat.
Til sjokoladekremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. La blandingen koke opp under stadig visping.
Småkok videre under visping til blandingen har tyknet noe, ca. 5 minutter. Rør hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør kremen glatt og klumpfri. Avkjøl kremen og la den stå i kjøleskapet til den har fått tykk konsistens. Dette tar et par timer.
Bre den tykke sjokoladekremen jevnt over sjokolademarengsbunnen, men la det være igjen en kant på utsiden som du ikke har sjokoladekrem på.
Pisk kremfløte til luftig, hvit krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken ved å ringle over sjokoladesaus.
Bon appetit!
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.
Pisk til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i kakao og fint hakket kokesjokolade med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca. 1 1/2 time.
Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et kakefat.
Til sjokoladekremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. La blandingen koke opp under stadig visping.
Småkok videre under visping til blandingen har tyknet noe, ca. 5 minutter. Rør hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør kremen glatt og klumpfri. Avkjøl kremen og la den stå i kjøleskapet til den har fått tykk konsistens. Dette tar et par timer.
Bre den tykke sjokoladekremen jevnt over sjokolademarengsbunnen, men la det være igjen en kant på utsiden som du ikke har sjokoladekrem på.
Pisk kremfløte til luftig, hvit krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt kaken ved å ringle over sjokoladesaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto