Saftig sjokoladekake med appelsin
Saftig sjokoladekake med appelsin er perfekt til påske!
Er du glad i Jaffa-kjeks, kommer du garantert til å elske denne komboen av mørk sjokolade og appelsinmarmelade. Med et lite rede av syltede appelsinskallstrimler, revet sjokolade og marsipanegg på toppen, ligger alt til rette for skikkelig god påskestemning!
Oppskriften gir to kakeformer på 20 centimeter i diameter.
Saftig sjokoladekake med appelsin er perfekt til påske!
Er du glad i Jaffa-kjeks, kommer du garantert til å elske denne komboen av mørk sjokolade og appelsinmarmelade. Med et lite rede av syltede appelsinskallstrimler, revet sjokolade og marsipanegg på toppen, ligger alt til rette for skikkelig god påskestemning!
Oppskriften gir to kakeformer på 20 centimeter i diameter.
Ingredienser
- 5 dl mel
- 5 dl sukker
- 1.25 dl kakao
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker, ekte
- 2.5 dl melk, eller rømme eller kefir
- 150 g smør, smeltet, eller nøytral olje
- 2 stykker egg, store
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1.5 dl vann, kokende
Fyll og glasur
- 300 g mørk sjokolade
- 2.5 dl fløte
- 1 dl appelsinmarmelade
Ekstra topping hvis ønskelig
- sjokolade, revet
- marsipanegg
- appelsinskall, strimler, syltede
Slik gjør du:
- 5 dl mel
- 5 dl sukker
- 1.25 dl kakao
- 3 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker, ekte
- 2.5 dl melk, eller rømme eller kefir
- 150 g smør, smeltet, eller nøytral olje
- 2 stykker egg, store
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1.5 dl vann, kokende
Fyll og glasur
- 300 g mørk sjokolade
- 2.5 dl fløte
- 1 dl appelsinmarmelade
Ekstra topping hvis ønskelig
- sjokolade, revet
- marsipanegg
- appelsinskall, strimler, syltede
Syltede appelsinskallstrimler

Bon appetit!
Syltede appelsinskallstrimler
Lag deg en gratis konto