Dryppekake med jordbær
Dryppekake med jordbær smaker herlig av sjokolade og jordbær.
Jordbærpureen kan du lage av frosne bær, som du tiner og kjører til pure med en stavmikser. Smak pureen til med litt sukker. Får du jordbærpuré til overs, kan du smøre litt puré på sjokoladebunnene før montering eller du kan server jordbærpuré som saus ved siden av kaken.
Smørkremen til kaken smaker aller best nylaget og romtemperert. Blir kaken stående lenge i kjøleskapet, bør den tempereres før servering sånn at kremen blir myk.
Oppskriften gir 2 kakebunner à 20 cm i diameter.
Dryppekake med jordbær smaker herlig av sjokolade og jordbær.
Jordbærpureen kan du lage av frosne bær, som du tiner og kjører til pure med en stavmikser. Smak pureen til med litt sukker. Får du jordbærpuré til overs, kan du smøre litt puré på sjokoladebunnene før montering eller du kan server jordbærpuré som saus ved siden av kaken.
Smørkremen til kaken smaker aller best nylaget og romtemperert. Blir kaken stående lenge i kjøleskapet, bør den tempereres før servering sånn at kremen blir myk.
Oppskriften gir 2 kakebunner à 20 cm i diameter.
Ingredienser
Sjokoladebunn
- 2 stykker egg
- 2 dl sukker, finkornet
- 3 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts vaniljesukker
- 2 ts instant espressopulver
- 3 ss kakao, evt. litt mer
- 125 g smør, smeltet og avkjølt, evt. nøytral olje
- 2 dl melk
Fyll og pynt
- 1 kurv jordbær
Jordbærsmørkrem
- 3 stykker eggehvite
- 200 g sukker, finkornet
- 350 g smør, romtemperert
- 0.5 stk vaniljestang, evt. 1 ts ekte vaniljesukker
- 5 ss jordbærpuré, evt. litt mer
Sjokoladetopping
- 150 g mørk sjokolade
- 1.5 dl fløte
- 2 ts smør
Slik gjør du:
Sjokoladebunn
- 2 stykker egg
- 2 dl sukker, finkornet
- 3 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1.5 ts vaniljesukker
- 2 ts instant espressopulver
- 3 ss kakao, evt. litt mer
- 125 g smør, smeltet og avkjølt, evt. nøytral olje
- 2 dl melk
Fyll og pynt
- 1 kurv jordbær
Jordbærsmørkrem
- 3 stykker eggehvite
- 200 g sukker, finkornet
- 350 g smør, romtemperert
- 0.5 stk vaniljestang, evt. 1 ts ekte vaniljesukker
- 5 ss jordbærpuré, evt. litt mer
Sjokoladetopping
- 150 g mørk sjokolade
- 1.5 dl fløte
- 2 ts smør
