Dryppekake med jordbær smaker herlig av sjokolade og jordbær.
Jordbærpureen kan du lage av frosne bær, som du tiner og kjører til pure med en stavmikser. Smak pureen til med litt sukker. Får du jordbærpuré til overs, kan du smøre litt puré på sjokoladebunnene før montering eller du kan server jordbærpuré som saus ved siden av kaken.
Smørkremen til kaken smaker aller best nylaget og romtemperert. Blir kaken stående lenge i kjøleskapet, bør den tempereres før servering sånn at kremen blir myk.
Varm ovnen til 170 grader. Smør og kle formene med bakepapir.
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, espressopulver og kakao.
Bland smøret eller oljen sammen med eggedosisen og rør inn det tørre vekselsvis med melken.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Avkjøl kakebunnene 15 minutter i formene og videre på rist.
Spar noen hele jordbær til pynt. Rens og del resten av bærene i små biter.
Lag smørkremen. Visp eggehviter og sukker godt sammen i en stålbolle. Sett bollen over vannbad, men bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Visp godt til marengsen blir tykk og varm (cirka 50-55 grader).
Ta bollen vekk fra vannbadet og visp marengsen kald. Det gjøres enklest med en kjøkkenmaskin.
Når marengsen er romtemperert, tykk og blank, kan du begynne å tilsette smøret. Visp inn litt og litt om gangen, vær nøye med at alt er pisket skikkelig inn før du tilsetter mer. Kremen skal bli glatt og luftig.
Tilsett frøene fra vaniljestangen underveis. Stopp et par ganger underveis og skrap ned fra sidene i bollen.
Tilsett jordbærpureen litt etter litt slik at den blir godt blandet inn i kremen. Har du i for mye om gangen kan kremen skille seg.
Legg den ene sjokoladebunnen på et passende fat og bre over litt krem. Legg på jordbærene og dekk bærene med krem. Legg på den andre bunnen og dekk sider og topp med krem. Prøv hele tiden å få en mest mulig jevn og rett kake.
Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen.
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp fløte. Hell den varme fløten over sjokoladen, tilsett smøret og la stå i et lite minutt.
Rør fra midten av bollen med en slikkepott til sjokolade blandingen blir helt glatt, tykk, blank og litt elastisk. La sjokoladeblandingen stå til den er omtrent 38-40 grader.
For at det skal bli enklere å helle sjokoladen langs med kanten av kaken, kan du fylle den over på en spruteflaske, desilitermål eller en liten mugge. Hell sjokoladen langs med kanten på den avkjølte kaken og fortsett med toppen.
Pynt med hele bær og server.
Bon appetit!
Varm ovnen til 170 grader. Smør og kle formene med bakepapir.
Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, espressopulver og kakao.
Bland smøret eller oljen sammen med eggedosisen og rør inn det tørre vekselsvis med melken.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Avkjøl kakebunnene 15 minutter i formene og videre på rist.
Spar noen hele jordbær til pynt. Rens og del resten av bærene i små biter.
Lag smørkremen. Visp eggehviter og sukker godt sammen i en stålbolle. Sett bollen over vannbad, men bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Visp godt til marengsen blir tykk og varm (cirka 50-55 grader).
Ta bollen vekk fra vannbadet og visp marengsen kald. Det gjøres enklest med en kjøkkenmaskin.
Når marengsen er romtemperert, tykk og blank, kan du begynne å tilsette smøret. Visp inn litt og litt om gangen, vær nøye med at alt er pisket skikkelig inn før du tilsetter mer. Kremen skal bli glatt og luftig.
Tilsett frøene fra vaniljestangen underveis. Stopp et par ganger underveis og skrap ned fra sidene i bollen.
Tilsett jordbærpureen litt etter litt slik at den blir godt blandet inn i kremen. Har du i for mye om gangen kan kremen skille seg.
Legg den ene sjokoladebunnen på et passende fat og bre over litt krem. Legg på jordbærene og dekk bærene med krem. Legg på den andre bunnen og dekk sider og topp med krem. Prøv hele tiden å få en mest mulig jevn og rett kake.
Sett kaken i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen.
Finhakk sjokoladen og ha den i en liten bolle. Kok opp fløte. Hell den varme fløten over sjokoladen, tilsett smøret og la stå i et lite minutt.
Rør fra midten av bollen med en slikkepott til sjokolade blandingen blir helt glatt, tykk, blank og litt elastisk. La sjokoladeblandingen stå til den er omtrent 38-40 grader.
For at det skal bli enklere å helle sjokoladen langs med kanten av kaken, kan du fylle den over på en spruteflaske, desilitermål eller en liten mugge. Hell sjokoladen langs med kanten på den avkjølte kaken og fortsett med toppen.
Pynt med hele bær og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto