Nemesis med bjørnebærcoulis
«Nemesis» er en berømt sjokoladekake som stammer fra River Café i London. Den kjennetegnes blant annet av at den inneholder mye, mørk sjokolade, men ikke noe hvetemel, og at den stekes i vannbad. Konsistensen på kaken blir kremete og helt unik!
Her serverer jeg sjokoladekaken med hjemmelaget bjørnebærsaus («bjørnebærcoulis») og vaniljeis.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
«Nemesis» er en berømt sjokoladekake som stammer fra River Café i London. Den kjennetegnes blant annet av at den inneholder mye, mørk sjokolade, men ikke noe hvetemel, og at den stekes i vannbad. Konsistensen på kaken blir kremete og helt unik!
Her serverer jeg sjokoladekaken med hjemmelaget bjørnebærsaus («bjørnebærcoulis») og vaniljeis.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sjokoladekake
- 4 stk egg
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- 200 g smør
- 250 g mørk kokesjokolade, 70% kakaoinnhold
Pynt
- 150 g bjørnebær, friske
Bjørnebærcoulis
- 300 g bjørnebær, frosne
- 3 ss melis
Slik gjør du:
Sjokoladekake
- 4 stk egg
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- 200 g smør
- 250 g mørk kokesjokolade, 70% kakaoinnhold
Pynt
- 150 g bjørnebær, friske
Bjørnebærcoulis
- 300 g bjørnebær, frosne
- 3 ss melis
