Til hovedinnhold

Nemesis med bjørnebærcoulis

3 h

«Nemesis» er en berømt sjokoladekake som stammer fra River Café i London. Den kjennetegnes blant annet av at den inneholder mye, mørk sjokolade, men ikke noe hvetemel, og at den stekes i vannbad. Konsistensen på kaken blir kremete og helt unik!
Her serverer jeg sjokoladekaken med hjemmelaget bjørnebærsaus («bjørnebærcoulis») og vaniljeis.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 317 brukere
Nemesis med bjørnebærcoulis

«Nemesis» er en berømt sjokoladekake som stammer fra River Café i London. Den kjennetegnes blant annet av at den inneholder mye, mørk sjokolade, men ikke noe hvetemel, og at den stekes i vannbad. Konsistensen på kaken blir kremete og helt unik!
Her serverer jeg sjokoladekaken med hjemmelaget bjørnebærsaus («bjørnebærcoulis») og vaniljeis.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 317 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Sjokoladekake

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 200 g smør
  • 250 g mørk kokesjokolade, 70% kakaoinnhold

Pynt

  • 150 g bjørnebær, friske

Bjørnebærcoulis

  • 300 g bjørnebær, frosne
  • 3 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 200 g smør
  • 250 g mørk kokesjokolade, 70% kakaoinnhold

Pynt

  • 150 g bjørnebær, friske

Bjørnebærcoulis

  • 300 g bjørnebær, frosne
  • 3 ss melis
Pisk eggene og 75 g av sukkeret til skikkelig tykk eggedosis (dette tar 10 minutter med elektrisk mikser).
Ha imens resten av sukkeret (125 g) og 1 dl vann i en kjele. La dette småkoke i cirka 5 minutter til en sukkerlake. Pisk den varme sukkerlaken i en tynn stråle inn i eggedosisen.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og bland dette deretter inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Sett kaken i en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 180 grader. Fyll opp langpannen med varmt vann. Stek kaken slik i vannbadet ved 180grader i 50 minutter. Kaken skal være fast på overflaten, men bløt inni. Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen i kjøleskapet over natten. Den vil da stivne i konsistensen.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og settes på et fat. Pynt kaken med friske bjørnebær.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og settes på et fat. Pynt kaken med friske bjørnebær.
Tin de frosne bjørnebærene og varm dem opp med melisen. Mos blandingen med en stavmikser. Press blandingen gjennom en sikt slik at frøene fra bærene fjernes. Server bjørnebærsausen (og gjerne også litt vaniljeis) som tilbehør til sjokoladekaken.
Tin de frosne bjørnebærene og varm dem opp med melisen. Mos blandingen med en stavmikser. Press blandingen gjennom en sikt slik at frøene fra bærene fjernes. Server bjørnebærsausen (og gjerne også litt vaniljeis) som tilbehør til sjokoladekaken.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggene og 75 g av sukkeret til skikkelig tykk eggedosis (dette tar 10 minutter med elektrisk mikser).
Ha imens resten av sukkeret (125 g) og 1 dl vann i en kjele. La dette småkoke i cirka 5 minutter til en sukkerlake. Pisk den varme sukkerlaken i en tynn stråle inn i eggedosisen.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet og bland dette deretter inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Sett kaken i en langpanne midt i ovnen som er varmet opp til 180 grader. Fyll opp langpannen med varmt vann. Stek kaken slik i vannbadet ved 180grader i 50 minutter. Kaken skal være fast på overflaten, men bløt inni. Ta kaken ut av ovnen og la den stå i formen i kjøleskapet over natten. Den vil da stivne i konsistensen.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og settes på et fat. Pynt kaken med friske bjørnebær.
Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og settes på et fat. Pynt kaken med friske bjørnebær.
Tin de frosne bjørnebærene og varm dem opp med melisen. Mos blandingen med en stavmikser. Press blandingen gjennom en sikt slik at frøene fra bærene fjernes. Server bjørnebærsausen (og gjerne også litt vaniljeis) som tilbehør til sjokoladekaken.
Tin de frosne bjørnebærene og varm dem opp med melisen. Mos blandingen med en stavmikser. Press blandingen gjennom en sikt slik at frøene fra bærene fjernes. Server bjørnebærsausen (og gjerne også litt vaniljeis) som tilbehør til sjokoladekaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?