Fransk sjokolademoussekake

10 h
Lagret av 997 brukere
Fransk sjokolademoussekake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 997 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 280 g smør
  • 280 g mørk sjokolade
  • 280 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 9 stykker eggeplomme
  • 9 stykker eggehvite

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 280 g smør
  • 280 g mørk sjokolade
  • 280 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 9 stykker eggeplomme
  • 9 stykker eggehvite
Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?