Fransk sjokolademoussekake egner seg utmerket til festlige anledninger.
På fransk heter kaken "Dur Mou" som betyr “fast og myk”. Dette viser nok til konsistensen på kaken, som består av en fast del og en bløt del. Kaken består nemlig av delvis stekt og delvis ustekt sjokolademousse.
Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
Bon appetit!
Sett ovne på 180 grader. Smør og sjokolade smeltes i en kjele på svak varme.
Sukker, frø fra vaniljestang og eggeplommer piskes til lys eggedosis. Vend deretter inn sjokoladesmøret.
Eggehvitene piskes til skum og vendes i til slutt.
Ha halvparten av sjokolademoussedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Resten av deigen settes i kjøleskapet.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter - 1 time. Sjekk steketiden, den varierer avhengig av hvor luftig du har pisket moussen og ovnen din. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Hell så resten av sjokolademoussen over den stekte kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet og la kaken stå der i minst 1 døgn før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto