Krakelerte små sjokoladekaker har en ganske kraftig smak av kakao, men de er like populære både blant barn og voksne. De er også perfekte å dyppe i iskald melk.
Tilsett 50 g hakket sjokolade i deigen hvis du ønsker enda mer sjokoladesmak.
Krakelerte små sjokoladekaker har en ganske kraftig smak av kakao, men de er like populære både blant barn og voksne. De er også perfekte å dyppe i iskald melk.
Tilsett 50 g hakket sjokolade i deigen hvis du ønsker enda mer sjokoladesmak.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-krok og rør sukker og olje sammen til en grynete masse.
Tilsett ett egg om gangen, og rør godt til blandingen blir litt luftig og lys.
Sikt sammen kakao og mel og rør det inn i røren sammen med vaniljesukker, espressopulver og salt. Bland alt raskt samme til en jevn, ganske klissete deig.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan gjerne ligge natten over.
Varm ovnen til 180 grader. Sikt melisen i en bolle. Ha litt melis på hendene og rull deigen til cirka 25 like store boller.
Rull hver bolle i melis. Det skal være godt med melis på hver bolle.
Sett bollene over på et stekebrett med bakepapir, og la det være litt plass mellom hver bolle. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
De skal være litt myke og må ikke overstekes. Avkjøl og oppbevar kakene i en tett boks.
Bon appetit!
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-krok og rør sukker og olje sammen til en grynete masse.
Tilsett ett egg om gangen, og rør godt til blandingen blir litt luftig og lys.
Sikt sammen kakao og mel og rør det inn i røren sammen med vaniljesukker, espressopulver og salt. Bland alt raskt samme til en jevn, ganske klissete deig.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan gjerne ligge natten over.
Varm ovnen til 180 grader. Sikt melisen i en bolle. Ha litt melis på hendene og rull deigen til cirka 25 like store boller.
Rull hver bolle i melis. Det skal være godt med melis på hver bolle.
Sett bollene over på et stekebrett med bakepapir, og la det være litt plass mellom hver bolle. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
De skal være litt myke og må ikke overstekes. Avkjøl og oppbevar kakene i en tett boks.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto