Til hovedinnhold

Krakelerte små sjokoladekaker

1 h

Krakelerte små sjokoladekaker har en ganske kraftig smak av kakao, men de er like populære både blant barn og voksne. De er også perfekte å dyppe i iskald melk.

Tilsett 50 g hakket sjokolade i deigen hvis du ønsker enda mer sjokoladesmak.

Lagret av 222 brukere
Krakelerte små sjokoladekaker

Krakelerte små sjokoladekaker har en ganske kraftig smak av kakao, men de er like populære både blant barn og voksne. De er også perfekte å dyppe i iskald melk.

Tilsett 50 g hakket sjokolade i deigen hvis du ønsker enda mer sjokoladesmak.

Lagret av 222 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 170 g sukker
  • 60 ml olje, nøytral, eller smeltet smør
  • 2 stk egg, store
  • 60 g kakao
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts instant espressopulver
  • 0.25 ts salt
  • 100 g melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 170 g sukker
  • 60 ml olje, nøytral, eller smeltet smør
  • 2 stk egg, store
  • 60 g kakao
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts instant espressopulver
  • 0.25 ts salt
  • 100 g melis
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-krok og rør sukker og olje sammen til en grynete masse.
Tilsett ett egg om gangen, og rør godt til blandingen blir litt luftig og lys.
Sikt sammen kakao og mel og rør det inn i røren sammen med vaniljesukker, espressopulver og salt. Bland alt raskt samme til en jevn, ganske klissete deig.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan gjerne ligge natten over.
Varm ovnen til 180 grader. Sikt melisen i en bolle. Ha litt melis på hendene og rull deigen til cirka 25 like store boller.
Rull hver bolle i melis. Det skal være godt med melis på hver bolle.
Sett bollene over på et stekebrett med bakepapir, og la det være litt plass mellom hver bolle. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
De skal være litt myke og må ikke overstekes. Avkjøl og oppbevar kakene i en tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med k-krok og rør sukker og olje sammen til en grynete masse.
Tilsett ett egg om gangen, og rør godt til blandingen blir litt luftig og lys.
Sikt sammen kakao og mel og rør det inn i røren sammen med vaniljesukker, espressopulver og salt. Bland alt raskt samme til en jevn, ganske klissete deig.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst 1 time. Den kan gjerne ligge natten over.
Varm ovnen til 180 grader. Sikt melisen i en bolle. Ha litt melis på hendene og rull deigen til cirka 25 like store boller.
Rull hver bolle i melis. Det skal være godt med melis på hver bolle.
Sett bollene over på et stekebrett med bakepapir, og la det være litt plass mellom hver bolle. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
De skal være litt myke og må ikke overstekes. Avkjøl og oppbevar kakene i en tett boks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?