Kladdkake med hvit sjokolade og safran

1 h
Lagret av 253 brukere
Kladdkake med hvit sjokolad,  safran og melisdryss
Foto: Kristine Ilstad
Lagret av 253 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 150 g smør
  • 0.5 g safran, malt
  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ss appelsinskall, finrevet

Pynt

  • 1 ss melis

Servering

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 0.5 g safran, malt
  • 100 g hvit sjokolade
  • 3 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ss appelsinskall, finrevet

Pynt

  • 1 ss melis

Servering

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ss melis
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og rør inn malt safran. Tilsett grovt hakket, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen. Du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis.
Bland inn smørblandingen og deretter hvetemel og finrevet appelsinskall. Rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en rund form (24 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten. Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.
Sikt over melis til pynt. Pisk kremfløte og melis til luftig krem og server ved siden av kaken.
Sikt over melis til pynt. Pisk kremfløte og melis til luftig krem og server ved siden av kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og rør inn malt safran. Tilsett grovt hakket, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp egg og sukker lett sammen. Du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis.
Bland inn smørblandingen og deretter hvetemel og finrevet appelsinskall. Rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en rund form (24 centimeter i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten. Avkjøl kaken i romtemperatur og la den deretter stå i kjøleskapet i et par timer så den blir helt kald. Kaken vil da bli fastere i konsistensen slik at den lett kan tas ut av formen og over på et kakefat.
Sikt over melis til pynt. Pisk kremfløte og melis til luftig krem og server ved siden av kaken.
Sikt over melis til pynt. Pisk kremfløte og melis til luftig krem og server ved siden av kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?