Kladdkake med hvit sjokolade og safran
En kladdkake skal bli bløt og litt «kladdete» i konsistensen og lages vanligvis med mørk sjokolade. Her er i stedet en lys julevariant med hvit sjokolade, som i tillegg smaksettes med safran og appelsin.
En nydelig kake som er lett å lage og som passer veldig godt til adventstiden. Server gjerne pisket krem ved siden av.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
En kladdkake skal bli bløt og litt «kladdete» i konsistensen og lages vanligvis med mørk sjokolade. Her er i stedet en lys julevariant med hvit sjokolade, som i tillegg smaksettes med safran og appelsin.
En nydelig kake som er lett å lage og som passer veldig godt til adventstiden. Server gjerne pisket krem ved siden av.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 150 g smør
- 0.5 g safran, malt
- 100 g hvit sjokolade
- 3 stk egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ss appelsinskall, finrevet
Pynt
- 1 ss melis
Servering
- 3 dl kremfløte
- 1 ss melis
Slik gjør du:
- 150 g smør
- 0.5 g safran, malt
- 100 g hvit sjokolade
- 3 stk egg
- 2 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 ss appelsinskall, finrevet
Pynt
- 1 ss melis
Servering
- 3 dl kremfløte
- 1 ss melis
