Lun sjokoladepuddingkake
En lun sjokoladepuddingkake er den perfekte høstkosen!
Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men også for «Floating Brownie» eller «Devil’s float».
Deigen til sjokoladepuddingkaken drysses med masse kakao og sukker, og deretter helles det kokende vann over den. Så skjer det noe mystisk under stekingen! Etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Spises lunken med iskrem.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
En lun sjokoladepuddingkake er den perfekte høstkosen!
Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men også for «Floating Brownie» eller «Devil’s float».
Deigen til sjokoladepuddingkaken drysses med masse kakao og sukker, og deretter helles det kokende vann over den. Så skjer det noe mystisk under stekingen! Etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Spises lunken med iskrem.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sjokoladedeig
- 2 dl sukker
- 2.5 dl hvetemel
- 0.5 dl kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 100 g smør, smeltet
- 1 ts vaniljeekstrakt
Topping
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 0.5 dl kakaopulver
- 1.5 dl vann, kokende
Servering
- 1 l vaniljeis
Slik gjør du:
Sjokoladedeig
- 2 dl sukker
- 2.5 dl hvetemel
- 0.5 dl kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 100 g smør, smeltet
- 1 ts vaniljeekstrakt
Topping
- 1 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 0.5 dl kakaopulver
- 1.5 dl vann, kokende
Servering
- 1 l vaniljeis
