Sjokoladekake i langpanne - Texas sheet cake
Prøv denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne , og kjent som Texas sheet cake!
Aller best blir denne sjokoladekaken hvis du heller glasuren over den varme kaken og lar kaken avkjøle seg i romtemperatur. Får den en natt i kjøleskapet blir konsistensen langt seigere, men fortsatt supersaftig.
Pekannøtter kan sløyfes hvis ønskelig, eller de kan byttes ut med valnøtter, ristede hasselnøtter, mandler eller peanøtter
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm.
Prøv denne oppskriften på sjokoladekake i langpanne , og kjent som Texas sheet cake!
Aller best blir denne sjokoladekaken hvis du heller glasuren over den varme kaken og lar kaken avkjøle seg i romtemperatur. Får den en natt i kjøleskapet blir konsistensen langt seigere, men fortsatt supersaftig.
Pekannøtter kan sløyfes hvis ønskelig, eller de kan byttes ut med valnøtter, ristede hasselnøtter, mandler eller peanøtter
Oppskriften passer til en langpanne, cirka 25 x 30 cm.
- 5 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 240 g meierismør
- 4 ss kakao
- 2.5 dl vann, varmt
- 2 stykker egg, store
- 1.5 dl kefir, evt. rømme eller melk
Glasur
- 200 g meierismør
- 4 ss kakao
- 6 ss melk
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g melis
- 150 g pekannøtter
- 5 dl sukker
- 5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 240 g meierismør
- 4 ss kakao
- 2.5 dl vann, varmt
- 2 stykker egg, store
- 1.5 dl kefir, evt. rømme eller melk
Glasur
- 200 g meierismør
- 4 ss kakao
- 6 ss melk
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g melis
- 150 g pekannøtter
