vegetar

Sjokoladekake uten egg med kokosstrø

1 t 30 min

Det er alltid kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne på lur, som både er lett å få til og rask å lage. Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel. En favoritt blant store og små! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

747 har lagret denne
Sjokoladekake uten egg med kokosstrø

Det er alltid kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne på lur, som både er lett å få til og rask å lage. Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel. En favoritt blant store og små! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

747 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 1 l kefir
  • 7 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 ss bakekakao
  • 500 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Pynt

  • 0.5 dl kokos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 5 ss bakekakao
  • 1 l kefir
  • 7 dl sukker
  • 1 ss natron
  • 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem

  • 150 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 3 ss bakekakao
  • 500 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 0.5 dl melk

Pynt

  • 0.5 dl kokos
Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?