Det er alltid kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne på lur, som både er lett å få til og rask å lage. Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel. En favoritt blant store og små! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det er alltid kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne på lur, som både er lett å få til og rask å lage. Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel. En favoritt blant store og små! Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.
Bon appetit!
Smelt smøret og bland med kakaopulver.
Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Tilsett også kakaopulveret og rør blandingen jevn.
Ha melis og vaniljesukker i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.
Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.