Sjokolademousse med nøttebunn
Sjokolademousse med nøttebunn er laget etter en oppskrift som kokk Lise Finckenhagen lærte da hun var fersk lærling på Bagatelle, og den er fortsatt like god. Moussen er laget uten kremfløte, og dette gir den et litt lettere preg uten at det går ut over den fyldige sjokoladesmaken.
Pynt gjerne sjokolademoussekaken med friske bær som bringebær, jordbær og blåbær.
Kaken trenger 6 timer avkjøling, og dette er ikke medregnet i tidsbruken. Kaken tåler fint å fryses. La i så fall kaken tine på fatet den skal serveres på, helst i kjøleskap.
Sjokolademousse med nøttebunn er laget etter en oppskrift som kokk Lise Finckenhagen lærte da hun var fersk lærling på Bagatelle, og den er fortsatt like god. Moussen er laget uten kremfløte, og dette gir den et litt lettere preg uten at det går ut over den fyldige sjokoladesmaken.
Pynt gjerne sjokolademoussekaken med friske bær som bringebær, jordbær og blåbær.
Kaken trenger 6 timer avkjøling, og dette er ikke medregnet i tidsbruken. Kaken tåler fint å fryses. La i så fall kaken tine på fatet den skal serveres på, helst i kjøleskap.
Ingredienser
Nøttebunn
- 2 stykker eggehvite, store
- 100 g sukker
- 125 g hasselnøtter, og/eller mandler
Sjokolademousse
- 5 stykker egg, mellomstore/store
- 300 g mørk sjokolade, 55-64 %
- 150 g smør
- 3 stykker gelatinplater
- 1.5 dl kaffe, sterk
- 100 g sukker
Slik gjør du:
Nøttebunn
- 2 stykker eggehvite, store
- 100 g sukker
- 125 g hasselnøtter, og/eller mandler
Sjokolademousse
- 5 stykker egg, mellomstore/store
- 300 g mørk sjokolade, 55-64 %
- 150 g smør
- 3 stykker gelatinplater
- 1.5 dl kaffe, sterk
- 100 g sukker
Nøttebunn
Sjokolademousse
