Troikakake

8 timer

Troikakake er en festkake inspirert av den populære Troika-sjokoladen.

Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende! Mandelbunn, mørk sjokolade, bringebærgelé, sjokoladetrøffelkrem, marsipan og sjokoladeglasur i kombinasjon gir en fantastisk god smak.

Dette blir lett den mest populære kaken på kakebordet! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1046 har lagret denne
Troikakake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Troikakake er en festkake inspirert av den populære Troika-sjokoladen.

Kaken består av flere lag og tar litt tid å lage, men resultatet blir virkelig imponerende! Mandelbunn, mørk sjokolade, bringebærgelé, sjokoladetrøffelkrem, marsipan og sjokoladeglasur i kombinasjon gir en fantastisk god smak.

Dette blir lett den mest populære kaken på kakebordet! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

1046 har lagret denne
12
porsjoner

Mandelbunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 200 g mandler
  • 200 g melis

Sjokoladelag

  • 100 g kokesjokolade

Gelélag

  • 5 dl vann
  • 2 pakke bringebærgelé

Sjokoladetrøffelkrem

  • 1.5 dl vann
  • 150 g melis
  • 6 stykker eggeplomme
  • 300 g smør
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 200 g kokesjokolade

Marsipanlag

  • 500 g marsipan

Sjokoladeglasur

  • 150 g kokesjokolade
  • 1 ss Delfiafett

Pynt

  • 150 g bringebær
Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 200 g mandler
  • 200 g melis

Sjokoladelag

  • 100 g kokesjokolade

Gelélag

  • 5 dl vann
  • 2 pakke bringebærgelé

Sjokoladetrøffelkrem

  • 1.5 dl vann
  • 150 g melis
  • 6 stykker eggeplomme
  • 300 g smør
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 200 g kokesjokolade

Marsipanlag

  • 500 g marsipan

Sjokoladeglasur

  • 150 g kokesjokolade
  • 1 ss Delfiafett

Pynt

  • 150 g bringebær
Til mandelbunnen piskes eggehvitene til tykt, hvitt skum. Mal mandlene fint og bland med melisen. Vend dette sammen med de piskede eggehvitene.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt kokesjokoladen og smør den over den avkjølte mandelbunnen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Til gelélaget løses gelépulveret opp i kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald og tyktflytende. Hell denne over kakebunnen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer til geléen har stivnet helt.
Til sjokoladekremen kokes først vann og melis i 5-7 minutter til sukkerlake. Pisk i mellomtiden eggeplommene til en lys og tykk eggeblanding. Hell den varme sukkerlaken i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Pisk deretter inn romtemperert smør i klatter og så kakaopulver og vaniljesukker. Smelt kokesjokoladen og pisk inn i kremen til slutt.
Fordel sjokoladekremen over geléen i kakeformen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer til sjokoladekremen har stivnet.
Løsne kaken forsiktig fra kakeformen, dra bakepapiret av fra undersiden og flytt den over på et fat. Kjevle ut marsipanen og kle hele kaken med marsipanlokket.
Smelt delfiafett og kokesjokolade sammen til glasuren og smør den over marsipanen. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Smelt delfiafett og kokesjokolade sammen til glasuren og smør den over marsipanen. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Pynt kaken med friske bringebær før servering.
Pynt kaken med friske bringebær før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Til mandelbunnen piskes eggehvitene til tykt, hvitt skum. Mal mandlene fint og bland med melisen. Vend dette sammen med de piskede eggehvitene.
Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Smelt kokesjokoladen og smør den over den avkjølte mandelbunnen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Til gelélaget løses gelépulveret opp i kokende vann. La geléen avkjøles til den er kald og tyktflytende. Hell denne over kakebunnen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer til geléen har stivnet helt.
Til sjokoladekremen kokes først vann og melis i 5-7 minutter til sukkerlake. Pisk i mellomtiden eggeplommene til en lys og tykk eggeblanding. Hell den varme sukkerlaken i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden.
Pisk deretter inn romtemperert smør i klatter og så kakaopulver og vaniljesukker. Smelt kokesjokoladen og pisk inn i kremen til slutt.
Fordel sjokoladekremen over geléen i kakeformen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i noen timer til sjokoladekremen har stivnet.
Løsne kaken forsiktig fra kakeformen, dra bakepapiret av fra undersiden og flytt den over på et fat. Kjevle ut marsipanen og kle hele kaken med marsipanlokket.
Smelt delfiafett og kokesjokolade sammen til glasuren og smør den over marsipanen. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Smelt delfiafett og kokesjokolade sammen til glasuren og smør den over marsipanen. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Pynt kaken med friske bringebær før servering.
Pynt kaken med friske bringebær før servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?