Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene og sett eggehvitene til side. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk kontinuerlig med en håndvisper i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Skjær kaken i firkanter. Bruk da en kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker, siden marengskremen er litt klissete.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175 grader.
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene og sett eggehvitene til side. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk kontinuerlig med en håndvisper i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Skjær kaken i firkanter. Bruk da en kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker, siden marengskremen er litt klissete.