En dobbel sjokoladekake med sjokoladekrem er en skikkelig god avslutning på en treretters. Det beste av alt er at du kan lage kaken i forveien. Pynt gjerne med gullstøv og sjokolade- og bringebærdrasjerte nøtter. Du får kjøpt gullstøv i enkelte kjøkken- og dagligvarebutikker med stort utvalg
En dobbel sjokoladekake med sjokoladekrem er en skikkelig god avslutning på en treretters. Det beste av alt er at du kan lage kaken i forveien. Pynt gjerne med gullstøv og sjokolade- og bringebærdrasjerte nøtter. Du får kjøpt gullstøv i enkelte kjøkken- og dagligvarebutikker med stort utvalg
Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør to runde former på 20 centimeter i diameter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt sammen sjokoladen og smøret og sett det til side.
Pisk en luftig eggedosis av eggene og sukkeret. Ha i den smeltede sjokoladen og smøret og pisk det inn.
Bland sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fordel røren i de to formene.
Stek kaken i cirka 40 minutter. Ta den ut med en gang en kakepinne kommer tørr ut fra kaken. La den avkjøles på en rist. Du kan gjerne lage kakebunnene dagen før servering.
Smelt smøret til sjokoladekremen og rør inn kakaoen. Ha i halvparten av melisen og vaniljesukkeret og litt av melken.
Bruk en elektrisk visper og visp det godt sammen. Ha i resten og visp videre til du har en glatt og jevn sjokoladekrem.
Har du fått en topp midt på kakebunnene, er det lurt å skjære den vekk fra bunnen du skal plassere nederst på serveringsfatet.
Fordel halvparten av sjokoladekremen over og plasser den andre bunnen på toppen. Så fordeler du over resten av sjokoladekremen og pynter med nøttene og gullstøvet.
Bon appetit!
Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør to runde former på 20 centimeter i diameter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt sammen sjokoladen og smøret og sett det til side.
Pisk en luftig eggedosis av eggene og sukkeret. Ha i den smeltede sjokoladen og smøret og pisk det inn.
Bland sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fordel røren i de to formene.
Stek kaken i cirka 40 minutter. Ta den ut med en gang en kakepinne kommer tørr ut fra kaken. La den avkjøles på en rist. Du kan gjerne lage kakebunnene dagen før servering.
Smelt smøret til sjokoladekremen og rør inn kakaoen. Ha i halvparten av melisen og vaniljesukkeret og litt av melken.
Bruk en elektrisk visper og visp det godt sammen. Ha i resten og visp videre til du har en glatt og jevn sjokoladekrem.
Har du fått en topp midt på kakebunnene, er det lurt å skjære den vekk fra bunnen du skal plassere nederst på serveringsfatet.
Fordel halvparten av sjokoladekremen over og plasser den andre bunnen på toppen. Så fordeler du over resten av sjokoladekremen og pynter med nøttene og gullstøvet.