Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Smelt smøret og avkjøl.
Rør egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
Vend det avkjølte smøret inn i eggedosisen, og bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med kefirmelk. Bland til røren blir jevn og fin.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Litt myk i midten er bare godt. La kakene få avkjøle seg mens du lager glasuren.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Bre glasuren jevnt over kaken. Server den med det samme, eller oppbevar kaken kjølig frem til servering. Pynt gjerne med kløversyreblader for ekstra hell og lykke!
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Smelt smøret og avkjøl.
Rør egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao.
Vend det avkjølte smøret inn i eggedosisen, og bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med kefirmelk. Bland til røren blir jevn og fin.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Litt myk i midten er bare godt. La kakene få avkjøle seg mens du lager glasuren.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Bre glasuren jevnt over kaken. Server den med det samme, eller oppbevar kaken kjølig frem til servering. Pynt gjerne med kløversyreblader for ekstra hell og lykke!