Raw-kake - Brownie er en av de mest populære kakene på kafeen Oslo Raw, og den er laget av blant annet kokosmasse, kakao, dadler, agavesirup, kakaonibs, kaffe og kokoskrem.
Alt du trenger av utstyr for å lage den er en foodprosessor og en fryser. Kaken gir cirka 16 porsjoner.
Oppskriften er det raw food-gründer Tiril Refsum som står bak, og den er hentet fra boken Rågodt (Gyldendal Norske Forlag).
3 ss lønnesirup, evt. fibersirup eller ris malt-sirup
0.5 ts salt
5 dråpe stevia, vanilje
Pynt
2 dl hasselnøtter
0.5 dl Gojibær
2 dl kakaobiter
1 dl hampfrø
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kakebunn
3 dl kokosmasse
3 dl kakaopulver
2 dl valnøtter
20 stykker dadler, små, friske og uten steiner
2 dl kakaobiter
4 ss kokosblomstsukker
5 ss mandelsmør
0.5 ts vaniljepulver
0.5 ts salt
4 ss lønnesirup, eller fibersirup
Sjokoladekrem
15 stykker dadler, små, friske og uten steiner
4 dl kokoskrem
2 dl kakaopulver, rått
1 dl kokosolje, eller kakaosmør
2 ss kokosblomstsukker
3 ss lønnesirup, evt. fibersirup eller ris malt-sirup
0.5 ts salt
5 dråpe stevia, vanilje
Pynt
2 dl hasselnøtter
0.5 dl Gojibær
2 dl kakaobiter
1 dl hampfrø
Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og kjør til deigen samler seg. Det skal fortsatt være noen større biter igjen i deigen, slik at du smaker de ulike ingrediensene.
Tilsett mer dadler eller sirup hvis deigen ikke samler seg ordentlig.
Dekk en rektangelformet form på rundt 30 x 25 cm med bakepapir. Klem deigen ut i formen.
Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i foodprosessoren, og kjør til en jevn og kremet konsistens.
Fordel kremen på kakebunnen.
Grovhakk hasselnøttene til pynten og fordel dem på toppen av kaken sammen med gojibær, kakaonibs og hampfrø.
Sett kaken i fryseren. Etter fire timer eller mer i fryseren kan du skjære opp brownien i mindre biter.
Bon appetit!
Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og kjør til deigen samler seg. Det skal fortsatt være noen større biter igjen i deigen, slik at du smaker de ulike ingrediensene.
Tilsett mer dadler eller sirup hvis deigen ikke samler seg ordentlig.
Dekk en rektangelformet form på rundt 30 x 25 cm med bakepapir. Klem deigen ut i formen.
Ha alle ingrediensene til sjokoladekremen i foodprosessoren, og kjør til en jevn og kremet konsistens.
Fordel kremen på kakebunnen.
Grovhakk hasselnøttene til pynten og fordel dem på toppen av kaken sammen med gojibær, kakaonibs og hampfrø.
Sett kaken i fryseren. Etter fire timer eller mer i fryseren kan du skjære opp brownien i mindre biter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto