Brownies med marengs og sitronkrem

2 h
Lagret av 800 brukere
Brownies med marengs og sitronkrem
Lagret av 800 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Browniesbunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 stykker egg, store
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss kakao

Marengsbunn

  • 3 stykker eggehvite, store
  • 1 klype salt
  • 150 g sukker, finkornet

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ss smør

Til servering

  • 3 dl fløte
  • 4 ss pistasjnøtter, hakkede, eller krokan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Browniesbunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 stykker egg, store
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss kakao

Marengsbunn

  • 3 stykker eggehvite, store
  • 1 klype salt
  • 150 g sukker, finkornet

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ss smør

Til servering

  • 3 dl fløte
  • 4 ss pistasjnøtter, hakkede, eller krokan

Browniesbunn

Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Tilsett sjokoladesmøret og rør deigen glatt og jevn.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i cirka 30 minutter. Avkjøles i formen.

Marengsbunn

Varm ovnen til 130 grader. Bruk samme størrelse på formen som du brukte til bunnen, og kle formen med bakepapir.
Visp eggehvitene med en klype salt til det skummer og dannes myke topper ved middels hastighet.
Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt under visping.
Visp til slutt ved full hastighet til marengsen blir tykk og skinnende blank.
Hell marengsen over i formen og bre den utover. Stek den midt i ovnen i cirka 1 time og 15 minutter, eller til overflaten virker sprø og stekt. Innsiden skal være myk og kremet.
Avkjøl marengsen i formen.

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og halvparten av sukkeret til sitronkremen i en liten kasserolle.
Bland maisennaen sammen med resten av sukkeret i en bolle, og visp inn egg og eggeplommer. Blandingen skal være helt klumpfri.
Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen mens du visper.
Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp og la kremen koke i et minutt under konstant visping. Trekk kasserollen til side og rør inn smøret. 
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil.

Montering

Legg browniesbunnen på et passende fat og legg forsiktig på marengsbunnen. Vær forsiktig når du tar marengsen ut av formen og fjerner papiret, men skulle den gå litt i stykker er det bare å lappe den sammen igjen.
Pisk fløten til myk krem og legg kremen over marengsen.
Pisk fløten til myk krem og legg kremen over marengsen.
Topp med sitronkrem i små klatter eller brede striper. Dryss over hakkede pistasjnøtter eller krokan.
Kaken bør serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Browniesbunn

Varm ovnen til 170 grader. Kle kakeformen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret. Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg, brunt sukker og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Tilsett sjokoladesmøret og rør deigen glatt og jevn.
Hell røren over i kakeformen og stek browniesen midt i ovnen ved 170 grader i cirka 30 minutter. Avkjøles i formen.

Marengsbunn

Varm ovnen til 130 grader. Bruk samme størrelse på formen som du brukte til bunnen, og kle formen med bakepapir.
Visp eggehvitene med en klype salt til det skummer og dannes myke topper ved middels hastighet.
Tilsett først 2 ss sukker og visp til myk marengs. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt under visping.
Visp til slutt ved full hastighet til marengsen blir tykk og skinnende blank.
Hell marengsen over i formen og bre den utover. Stek den midt i ovnen i cirka 1 time og 15 minutter, eller til overflaten virker sprø og stekt. Innsiden skal være myk og kremet.
Avkjøl marengsen i formen.

Sitronkrem

Kok opp sitronsaft og halvparten av sukkeret til sitronkremen i en liten kasserolle.
Bland maisennaen sammen med resten av sukkeret i en bolle, og visp inn egg og eggeplommer. Blandingen skal være helt klumpfri.
Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen mens du visper.
Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp og la kremen koke i et minutt under konstant visping. Trekk kasserollen til side og rør inn smøret. 
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen, bør den gnis gjennom en sil.

Montering

Legg browniesbunnen på et passende fat og legg forsiktig på marengsbunnen. Vær forsiktig når du tar marengsen ut av formen og fjerner papiret, men skulle den gå litt i stykker er det bare å lappe den sammen igjen.
Pisk fløten til myk krem og legg kremen over marengsen.
Pisk fløten til myk krem og legg kremen over marengsen.
Topp med sitronkrem i små klatter eller brede striper. Dryss over hakkede pistasjnøtter eller krokan.
Kaken bør serveres med det samme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?