Brownies med marengs og sitronkrem
Brownies med marengs og sitronkrem er kaken for deg som liker både det søte og syrlige. Her får du nemlig alt i én og samme kake med en brownies i bunn og et lag marengs, et lag sitronkrem og pisket krem på toppen.
Du trenger en rund springform som er 20-22 cm i diameter.
Du trenger ikke å bruke all sitronkremen når du monterer browniesen. Rester av sitronkremen kan for eksempel serveres som tilbehør til scones eller noe annet godt.
Brownies med marengs og sitronkrem er kaken for deg som liker både det søte og syrlige. Her får du nemlig alt i én og samme kake med en brownies i bunn og et lag marengs, et lag sitronkrem og pisket krem på toppen.
Du trenger en rund springform som er 20-22 cm i diameter.
Du trenger ikke å bruke all sitronkremen når du monterer browniesen. Rester av sitronkremen kan for eksempel serveres som tilbehør til scones eller noe annet godt.
Ingredienser
Browniesbunn
- 150 g smør
- 200 g mørk sjokolade
- 2 stykker egg, store
- 100 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g hvetemel
- 2 ss kakao
Marengsbunn
- 3 stykker eggehvite, store
- 1 klype salt
- 150 g sukker, finkornet
Sitronkrem
- 1 dl sitronsaft, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 2 stykker egg
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ss smør
Til servering
- 3 dl fløte
- 4 ss pistasjnøtter, hakkede, eller krokan
Slik gjør du:
Browniesbunn
- 150 g smør
- 200 g mørk sjokolade
- 2 stykker egg, store
- 100 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g hvetemel
- 2 ss kakao
Marengsbunn
- 3 stykker eggehvite, store
- 1 klype salt
- 150 g sukker, finkornet
Sitronkrem
- 1 dl sitronsaft, ferskpresset
- 1.5 dl sukker
- 1 ss maisenna
- 2 stykker egg
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ss smør
Til servering
- 3 dl fløte
- 4 ss pistasjnøtter, hakkede, eller krokan
Browniesbunn
Marengsbunn
Sitronkrem
Montering
