Til hovedinnhold

Blondies med krem

2 h

Blondies med krem er den lyse søsterkaken til brownies. Den har samme gode, bløte konsistens, men den lages uten mørk sjokolade og blir derfor lys i fargen.

Den gode smaken kommer i stedet fra brunt sukker, vanilje, valnøtter og hvit sjokolade.

Blondie med krem er en rund blondiekake, som er dekket med lettpisket krem. Den luftige kremen gjør seg veldig godt med  den mektige, bløte kaken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 169 brukere
Blondies med krem
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Blondies med krem er den lyse søsterkaken til brownies. Den har samme gode, bløte konsistens, men den lages uten mørk sjokolade og blir derfor lys i fargen.

Den gode smaken kommer i stedet fra brunt sukker, vanilje, valnøtter og hvit sjokolade.

Blondie med krem er en rund blondiekake, som er dekket med lettpisket krem. Den luftige kremen gjør seg veldig godt med  den mektige, bløte kaken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 169 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Blondiekake

  • 3 stykker egg
  • 250 g brunt sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts vaniljepasta
  • 4.5 dl hvetemel
  • 200 g valnøtter
  • 100 g hvit sjokolade

Krempynt

  • 3 dl kremfløte
  • 30 g mandelflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Blondiekake

  • 3 stykker egg
  • 250 g brunt sukker
  • 200 g smør
  • 1 ts vaniljepasta
  • 4.5 dl hvetemel
  • 200 g valnøtter
  • 100 g hvit sjokolade

Krempynt

  • 3 dl kremfløte
  • 30 g mandelflak
Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen.
Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og brunt sukker sammen. Smelt smøret og bland dette i eggedosisen.
Rør inn vaniljen og deretter hvetemelet. Hakk valnøtter og hvit sjokolade og vend bitene inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 25 minutter.
Kaken skal være litt bløt i midten og fortsatt lys i fargen. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem. Fordel kremen over kaken og dryss over mandelflak til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?