Til hovedinnhold

Saftig sjokoladekake med banan

1 h

Denne sjokoladekaken med banan er nesten som en brownie, men har en fast og saftig konsistens. Bananen gir kaken en naturlig sødme, og den inneholder mindre sukker enn det en klassisk brownie eller sjokoladekake vanligvis gjør. Skjær kaken i små firkanter og server gjerne med friske bær. 

Bruk en form 23 x 23 cm. Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. 

Lagret av 278 brukere
Saftig sjokoladekake med banan

Denne sjokoladekaken med banan er nesten som en brownie, men har en fast og saftig konsistens. Bananen gir kaken en naturlig sødme, og den inneholder mindre sukker enn det en klassisk brownie eller sjokoladekake vanligvis gjør. Skjær kaken i små firkanter og server gjerne med friske bær. 

Bruk en form 23 x 23 cm. Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. 

Lagret av 278 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1.5 dl olje, nøytral
  • 0.5 dl melk
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker banan, modne
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 40 g kakaopulver
  • 1 klype salt
  • 50 g mørk sjokolade, 70 %

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl olje, nøytral
  • 0.5 dl melk
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker banan, modne
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 150 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 40 g kakaopulver
  • 1 klype salt
  • 50 g mørk sjokolade, 70 %
Forvarm ovnen til 175 grader
Bland olje, melk, egg, moste bananer og vaniljeekstrakt godt sammen i en bolle.
Bland hvetemel, sukker, kakaopulver og salt sammen. Vend det forsiktig inn med banan og eggeblandingen.
Tilsett grovhakket sjokolade og bland sammen. Ikke rør mer enn nødvendig.
Hell røren over i en form (cirka 23 x 23 cm ) som er kledd med bakepapir.
Stek kaken i cirka 45-50 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Server gjerne kaken med friske bær.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader
Bland olje, melk, egg, moste bananer og vaniljeekstrakt godt sammen i en bolle.
Bland hvetemel, sukker, kakaopulver og salt sammen. Vend det forsiktig inn med banan og eggeblandingen.
Tilsett grovhakket sjokolade og bland sammen. Ikke rør mer enn nødvendig.
Hell røren over i en form (cirka 23 x 23 cm ) som er kledd med bakepapir.
Stek kaken i cirka 45-50 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Server gjerne kaken med friske bær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?