Konfektkake er en proppfull av sjokolade og ganske så mektig. Et lite stykke holder for de fleste.
Et friskt tilbehør passer glitrende, så du kan godt servere med bringebær, pasjonsfrukt eller epler i en eller annen variant. Gjerne som bærsalat, pasjonsfruktsaus eller stekte, syrlige eplebiter.
Til denne kaken trenger du en rund springform som er 22 til 24 centimeter i diameter.
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Hakk sjokoladen.
Smelt smøret i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og til slutt sjokoladeblandingen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 25 til 30 minutter. Kaken skal være litt myk i midten. Avkjøl kaken i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt får du begynner å røre med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Du kan eventuelt kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell den deilige glasuren over den avkjølte kaken uten å ta av formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Hakk sjokoladen.
Smelt smøret i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og til slutt sjokoladeblandingen.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 25 til 30 minutter. Kaken skal være litt myk i midten. Avkjøl kaken i formen.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå et minutt får du begynner å røre med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. Du kan eventuelt kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.
Hell den deilige glasuren over den avkjølte kaken uten å ta av formen. La kaken få stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. Den kan gjerne stå natten over.
Ta kaken ut av formen og skjær den i pene stykker med en varm kniv.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto