Kladdkake med appelsin

1 h
Lagret av 484 brukere
Kladdkake med appelsin og iskrem
Foto: Ingrid Victoria Husebye
Lagret av 484 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 200 g smør
  • 300 g kokesjokolade, gjerne 70%
  • 400 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
  • 5 stk egg
  • 100 g mel
  • 40 g kakao
  • 1 stk appelsin, skallet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 300 g kokesjokolade, gjerne 70%
  • 400 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt, eller vaniljesukker
  • 5 stk egg
  • 100 g mel
  • 40 g kakao
  • 1 stk appelsin, skallet
Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele røren skal lages i den. La blandingen bli lunken før du røren inn sukker og vaniljeestrakt.
Bland inn et og ett egg. Visp godt.
Vend inn mel og kakao.
Rør inn appelsinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel, om du ønsker mer smak. Nøtter og tørket frukt er også godt.
Fyll i form - liten langpanne eller kakeform med diameter 24 centimeter. Stek på 180 grader i 25 minutter.
La den avkjøles før du skjærer i stykker. Dryss over litt melis og revet appelsinskall før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele røren skal lages i den. La blandingen bli lunken før du røren inn sukker og vaniljeestrakt.
Bland inn et og ett egg. Visp godt.
Vend inn mel og kakao.
Rør inn appelsinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel, om du ønsker mer smak. Nøtter og tørket frukt er også godt.
Fyll i form - liten langpanne eller kakeform med diameter 24 centimeter. Stek på 180 grader i 25 minutter.
La den avkjøles før du skjærer i stykker. Dryss over litt melis og revet appelsinskall før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?