Karamell-brownies er vidunderlig gode, myke brownies med masse sjokolade og bløt karamell på toppen! Å avslutte med et lite dryss maldonsalt gir det lille ekstra.
Oppskriften er til en liten langpanne. Legg merke til at tiden tar hensyn til at både brownies og karamellen bør lages klart dagen før servering.
Karamell-brownies er vidunderlig gode, myke brownies med masse sjokolade og bløt karamell på toppen! Å avslutte med et lite dryss maldonsalt gir det lille ekstra.
Oppskriften er til en liten langpanne. Legg merke til at tiden tar hensyn til at både brownies og karamellen bør lages klart dagen før servering.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp eggene lett sammen med sukkeret. Du skal ikke piske eggedosis.
Bland inn sjokoladesmøret. Sikt sammen kakaopulver og hvetemel og rør inn dette så du får en tykk, glatt sjokoladedeig.
Hakk lys kokesjokolade i grove biter og bland inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm) og smør den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen.
La kaken avkjøles i langpannen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter.
Karamell:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele.
La blandingen koke uten noen som helst form for røring.
Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter.
Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt etter litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i 5-7 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter:
Ta både kake og karamell ut av kjøleskapet et par timer før servering.
Løft kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret fra undersiden. Legg kaken på en fjøl eller lignende.
Smør karamellen utover kaken når den har fått passe smørekonsistens. Dryss på litt maldonsalt og del kaken i firkanter.
Bon appetit!
Sjokoladebrownies:
Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Visp eggene lett sammen med sukkeret. Du skal ikke piske eggedosis.
Bland inn sjokoladesmøret. Sikt sammen kakaopulver og hvetemel og rør inn dette så du får en tykk, glatt sjokoladedeig.
Hakk lys kokesjokolade i grove biter og bland inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm) og smør den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen.
La kaken avkjøles i langpannen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter.
Karamell:
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele.
La blandingen koke uten noen som helst form for røring.
Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Først da tilsettes smøret, som er oppdelt i terninger, og du kan røre rundt i karamellen slik at smøret smelter.
Ta kjelen av platen. Kok opp kremfløten i en annen kjele og hell den varme fløten litt etter litt i kjelen med karamellen. Karamellen vil da bruse opp, så ikke hell i for mye fløte av gangen.
Rør godt og la karamellen småkoke i 5-7 minutter under stadig omrøring.
Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter:
Ta både kake og karamell ut av kjøleskapet et par timer før servering.
Løft kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret fra undersiden. Legg kaken på en fjøl eller lignende.
Smør karamellen utover kaken når den har fått passe smørekonsistens. Dryss på litt maldonsalt og del kaken i firkanter.