Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.
Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.
Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhåndkleet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
Bon appetit!
Varm opp ovnen til 175 grader.
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Vend i kald, sterk kaffe og vaniljeekstrakt. Sikt sammen kakaopulver, bakepulver og hvetemel og bland dette forsiktig inn i deigen.
Bre deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til kakebunnen er gjennomstekt.
Dryss sukker på et kjøkkenhåndkle. Hvelv den stekte kakebunnen over på det sukkerdryssede kjøkkenhåndkleet straks den tas ut av ovnen. Dra forsiktig bakepapiret av kaken og legg den varme langpannen over kaken slik at den holder seg myk under avkjølingen.
Pisk kremfløten til stiv krem sammen med melis og vaniljeekstrakt. Knus Oreokjeksene og vend smulene inn i kremen. Bre Oreokremen over kakebunnen i et jevnt lag og rull kaken sammen fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken over på en rist.
Varm opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør glasuren jevn. Smør sjokoladeglasuren over rullekaken. Knus Oreokjeks og dryss over kaken mens sjokoladeglasuren fortsatt er bløt.
Flytt kaken over på et kakefat og sett fatet i kjøleskapet frem til kaken skal serveres.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto