Til hovedinnhold

Sjokoladekake med Non Stop

2 h 30 min

Denne sjokoladekaken er fylt med deilig glasur og toppet med Non Stop, og passer perfekt til barnebursdager og familieselskap.

Lagret av 785 brukere
Sjokoladekake med Non Stop

Denne sjokoladekaken er fylt med deilig glasur og toppet med Non Stop, og passer perfekt til barnebursdager og familieselskap.

Lagret av 785 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 1 dl fløte, evt. melk

Glasur

  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 450 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 200 g sjokolade, lys og mørk
  • 3 ss kaffe, sterk
  • romessens, noen dråper/smak til

Til pynt

  • non stop
  • seigmenn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 2.5 dl sukker
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 1 dl fløte, evt. melk

Glasur

  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 450 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 stk egg
  • 200 g sjokolade, lys og mørk
  • 3 ss kaffe, sterk
  • romessens, noen dråper/smak til

Til pynt

  • non stop
  • seigmenn
Varm ovnen til 175 grader. Kle to springformer som er 20 centimeter med bakepapir. Du kan eventuelt bruke en som er 24 centimeter.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter og skrap ned langs med kantene i bollen.
Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i røren.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne at kakene er ferdige. Avkjøles først i formene og så videre på rist.
Visp smør og melis til glasuren lyst og luftig. Visp inn vaniljesukker og egg.
Smelt sammen sjokolade og kaffe og rør det godt inn i smørkremen. Smak til med noen dråper romessens.
Del de avkjølte bunnene i to. Legg en bunn på et passende fat og smør over litt glasur. Legg på neste bunn, smør på litt glasur og fortsett slik.
Del de avkjølte bunnene i to. Legg en bunn på et passende fat og smør over litt glasur. Legg på neste bunn, smør på litt glasur og fortsett slik.
Dekk hele kaken med glasur og pynt med Non Stop og seigmenn.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Kle to springformer som er 20 centimeter med bakepapir. Du kan eventuelt bruke en som er 24 centimeter.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter og skrap ned langs med kantene i bollen.
Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i røren.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne at kakene er ferdige. Avkjøles først i formene og så videre på rist.
Visp smør og melis til glasuren lyst og luftig. Visp inn vaniljesukker og egg.
Smelt sammen sjokolade og kaffe og rør det godt inn i smørkremen. Smak til med noen dråper romessens.
Del de avkjølte bunnene i to. Legg en bunn på et passende fat og smør over litt glasur. Legg på neste bunn, smør på litt glasur og fortsett slik.
Del de avkjølte bunnene i to. Legg en bunn på et passende fat og smør over litt glasur. Legg på neste bunn, smør på litt glasur og fortsett slik.
Dekk hele kaken med glasur og pynt med Non Stop og seigmenn.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?