Varm oven til 170 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en rund kakeform på cirka 26 cm i diameter.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og espressopulver i bakebollen. Rør det tørre godt sammen.
Tilsett melk, smør og egg og visp det godt sammen ved middels hastighet. Tilsett kokende vann i en tynn stråle og rør til alt er godt blandet.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøl. Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat.
Lag glasuren. Visp smør og melis lyst og luftig. Visp inn egg og vaniljesukker.
Finhakk og smelt sjokoladen sammen med kaffe. Bland sjokoladen inn i smørkremen og visp det raskt og godt sammen. Topp sjokoladekaken med kremen.
Dryss over en håndfull grovhakkede peanøtter og avslutt med noen gode striper tykk karamellsaus hvis ønskelig. Kaken kan eventuelt drysses med litt revet eller hakket sjokolade, kokos eller kakestrøssel hvis du heller vil det.
Bon appetit!
Varm oven til 170 grader og kle formen med bakepapir. Bruk en rund kakeform på cirka 26 cm i diameter.
Bruk helst en kjøkkenmaskin og bland mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og espressopulver i bakebollen. Rør det tørre godt sammen.
Tilsett melk, smør og egg og visp det godt sammen ved middels hastighet. Tilsett kokende vann i en tynn stråle og rør til alt er godt blandet.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøl. Ta kaken ut av formen og legg den over på et fat.
Lag glasuren. Visp smør og melis lyst og luftig. Visp inn egg og vaniljesukker.
Finhakk og smelt sjokoladen sammen med kaffe. Bland sjokoladen inn i smørkremen og visp det raskt og godt sammen. Topp sjokoladekaken med kremen.
Dryss over en håndfull grovhakkede peanøtter og avslutt med noen gode striper tykk karamellsaus hvis ønskelig. Kaken kan eventuelt drysses med litt revet eller hakket sjokolade, kokos eller kakestrøssel hvis du heller vil det.