Sitronbrownies (Lemonies)

4 h
Lagret av 2106 brukere
Sitronbrownies
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 2106 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 3.5 dl sukker
  • 2 ss sitronskall, finrevet
  • 175 g smør
  • 0.75 dl sitronsaft, presset
  • 1.5 ts vaniljeekstrakt
  • 3.5 dl hvetemel

Glasur

  • 5 dl melis
  • 1 ss sitronsaft, presset
  • 2 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 3.5 dl sukker
  • 2 ss sitronskall, finrevet
  • 175 g smør
  • 0.75 dl sitronsaft, presset
  • 1.5 ts vaniljeekstrakt
  • 3.5 dl hvetemel

Glasur

  • 5 dl melis
  • 1 ss sitronsaft, presset
  • 2 ss vann
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Du trenger ikke å piske eggedosis.
Riv sitronskallet fint og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemel.
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen når den er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Rør sammen melis, sitronsaft og vann til en melisglasur. Tilpass mengden sitronsaft og vann så du får en passe tykk glasur. Det kan godt hende at du trenger noe mer væske enn tre spiseskjeer.
Fordel glasuren over den kalde kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten.
Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen, slik at du kan løfte den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en skarp kniv.
Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen, slik at du kan løfte den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en skarp kniv.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Du trenger ikke å piske eggedosis.
Riv sitronskallet fint og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemel.
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen når den er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Rør sammen melis, sitronsaft og vann til en melisglasur. Tilpass mengden sitronsaft og vann så du får en passe tykk glasur. Det kan godt hende at du trenger noe mer væske enn tre spiseskjeer.
Fordel glasuren over den kalde kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet over natten.
Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen, slik at du kan løfte den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en skarp kniv.
Dagen etter vil kaken ha stivnet i konsistensen, slik at du kan løfte den ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i små firkanter med en skarp kniv.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?